POTRAGA ZA ZADROM (56)

NESTAO VISOKI ČASNIK HRVATSKE VOJSKE Nitko ne zna gdje je već 10-ak dana, obitelj u šoku, policija apelira na građane

 Foto: Nestali.hr

Jure Zadro (56), rođeni Mostarac i ugledni brigadir Oružanih snaga, od 24. travnja vodi se kao nestala osoba. Svaki trag mu se gubi od popodnevnih sati prethodnoga dana kada je zadnji puta viđen u Ulici Marina Tartaglie na zagrebačkoj Malešnici, a signal njegova mobitela “uhvaćen” je, pak, dan ranije i to na Savici. Zadrini kolege i poznanici su u šoku zbog njegova nestanka, a obitelj ne može doći sebi...

- Tajnici je 21. travnja rekao da neće doći na posao jer se osjeća loše. Ni sutradan se nije pojavio na sastanku. Majci je navečer rekao da je kući i da kunja.​ Zvao sam ga na mobitel sutradan​, no bio je ugašen. I iduća dva dana isto, pa smo nazvali MORH. Krenula je potraga. Majka je prijavila nestanak u policijskoj postaji Črnomerec. U prisustvu vojnih osoba pretražen je stan koji mu je na korištenje ustupila vojska. U njemu je i dalje bio poslovni laptop, putovnica, punjač u zidu. Stan je bio zaključan. Ništa sumnjivo. U međuvremenu nam je umrla baka (majka Jure Zadre, op.a.), koju smo pokopali u četvrtak. Nije govorio da ga nešto muči. Bio je uvijek spreman za šalu. Petkom se uvijek rado vraćao nama u Split – kaže za Jutarnji list sin nestalog Jure Zadre, koji s majkom živi u Splitu, dok njegov otac, ​kao djelatnik MORH-a, živi na relaciji Dalmacija - metropola.

​Obitelj Zadro svakodnevno zove policiju i pita ima li novosti, no jedine odgovore koje dobivaju su: “Tragamo. Ne prestajemo tražiti. Pričekajte još koji dan, pa se onda obratite medijima​..." I Zadrini kolege su u šoku. MORH-om se proširio SMS o nestalom kolegi. Provode i internu istragu. Pitaju se da nije možda žrtva kaznenog djela?

- Čuo sam da je nestao. Znate kako to ide, odmah pitaju tko ga je zadnji čuo i vidio i je li ikad najavljivao suicid. Lavina SMS-ova se pokrenula. Ali, nisam ga čuo par mjeseci. Je li imao kuda pobjeći od tugaljive svakodnevice? Split i Hercegovinu nosi u srcu, ali kad čovjeku pukne film i odluči pobjeći, ide tamo gdje ga nitko ne zna. Ne želim pomišljati na najgore. Jure je dobar čovjek. Ponosan i pošten. Prije par godina je promaknut iz pukovnika u brigadira. Proveo je preko 1600 dana u ratu zajedno sa mnom. Borbeni sektor. I da, mučilo nas je svašta, i tada i onda. A dan-danas su nam mučni i prizori iz Savske 66. Nepravde će uvijek biti, ali od uspomena na Domovinski rat napravljen je cirkus - zaključuje Zadrin ratni kolega.

Policija, pak, apelira na građane, ako posjeduju bilo kakvu informaciju o nestalom muškarcu, da je dojave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:40