GAĐALA JAJIMA HDZ-ovce

NESTALA AKTIVISTICA KRISTINA ĆURKOVIĆ Već dva dana nitko nije čuo ništa o njoj

 Nikola Vilić / CROPIX

SPLIT - Nestanak aktivistice udruge Volim Hrvatsku i članice splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Kristine Ćurković (1990.) prijavljen je splitskoj policiji, u kojoj je danas rečeno da su poduzete mjere traganja za njom.

Nestanak je prijavila sinoć oko 21,30 sati njezina sestra jer se Kristina zadnji put mobitelom javila 2. siječnja i obitelji rekla da putuje autobusom iz Vukovara za Split, ali doma nije došla niti se javlja na pozive mobitelom, pojasnili su u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Također su rekli da je je policija diljem Hrvatske poduzela mjere potrage, a njezino ime postavljeno je i na internetskoj nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Kristina se posljednji put s obitelji čula prije dva dana, dok je još bila u Zagrebu. Tada je razgovarala s nekim tko joj se predstavio kao sudionik Križnog puta, doznaje se na Facebook profilu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Kristina Ćurković je javnosti, među ostalim, poznata i po performansu u travnju 2011. godine kada je sa zgrade splitske Banovine skinula zastavu Europske unije i izvijesila zastavu Republike Hrvatske. A u veljači 2011. godine je zajedno s aktivisticom Anitom Barišić u Omišu jajima gađala dužnosnike HDZ-a koji su taj dan posjetili taj grad.

Krajem studenog 2013. godine mediji su izvijestili da je Kristina Ćurković policiji prijavila da joj se prijeti smrću porukom napisanom ćirilicom na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:22