BURAN DAN ZA HDZ

Neredi u utvrdi bivšeg ministra Vukelića: HDZ-ovac na glavi kolege iz stranke razbio pivsku bocu. Umirovljenik se bori za život

Umirovljenik Dražeta Dražetić (69) završio je na Odjelu intenzivne njege. Još je u komi

ZAGREB - Samo koji sat nakon što je na stranačkim izborima u prostorijama Mjesnog odbora Vukmanićki Cerovac postao članom Vijeća Temeljnog ogranka HDZ-a , umirovljenik Dražeta Dražetić (69) završio je na Odjelu intenzivne njege s ozljedama opasnim po život.

Još je u komi i liječnici mu se bore za život. Nesretni je Dražetić sa skupinom stranačkih prijatelja ostao proslaviti dobar rezultat na izborima.

Popilo se, a navodno je sitnica bila povod da ga Jozo i Josip Gavrić, otac i sin, također članovi HDZ-a, brutalno pretuku. Prema pričanju svjedoka, kobni trenutak se zbio kada je 30-godišnji Josip uzeo punu pivsku bocu i razbio je na Dražetinoj glavi. Umirovljenik je pao u nesvijest i više se nije dizao. Policija je o događaju izvijestila dan nakon incidenta.

- Izbori su prošli u redu i nije bilo problema. Htio sam zaključati vrata jer sam ja tamo rukovoditelj, ali jedan je čovjek tamo ostao pijan. Oni su, kao, došli po njega, a njemu je ispao mobitel. Gavrić mlađi ga je uzeo. Dražeta, kao pošten čovjek, rekao mu je: ‘Vrati čovjeku mobitel’. Gavrić ga je potom ošamario. Uključio se i stariji, Jozo, i počeli su ga tući. Pokušao sam pomoći, uspio sam nekako zadržati Jozu, ali ovaj mali je bio brz, zaletio se prema Dražeti i udario ga bocom u glavu, tako da se staklo razletjelo na sve strane. Pokušao sam ga masirati, ali nije dolazio svijesti. Onako u šoku nisam bio u stanju nazvati ni Hitnu. Učinio je to mojim mobitelom Josip. Kaže, žao mu je. E, j... ga sad - kaže svjedok nemilog događaja. Neslužbeno doznajemo da je Hitnoj pomoći u prvom pozivu dojavljeno da je Dražetić sam pao i da su tu verziju prvotno policiji ispričali svi svjedoci događaja, navodno zbog straha od osvete problematičnih Gavrića. Poslije su ipak promijenili iskaze i potvrdili da je Dražetić pretučen.

Njegova supruga i dva sina potvrđuju da je u teškom stanju, liječnici ne žele prognozirati ništa, a oni se ipak nadaju da će sve dobro završiti. Sinovi nikako ne mogu shvatiti kako je na njihova oca ruku mogao dići 40 godina mlađi muškarac.

- Tata s tom dvojicom nije imao nikakve šanse - tužno je rekao jedan od sinova.

Događaj nam je potvrdio Franjo Pinušić, vijećnik HDZ-a u Skupštini Karlovačke županije koji je i sam bio neposredni svjedok tučnjave, ali o detaljima nije želio govoriti jer je policijska istraga u tijeku.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45