VLADO KOŠIĆ

'NEKA NAM SE BOG SMILUJE' Sisački biskup: Petrov je odveo Most u ralje komunista, a potez Milanovića ne čudi jer komunisti uvijek lažu

 Goran Mehkek / CROPIX / Goran Mehkek / CROPIX

Sisački biskup Vlado Košić na svom je Facebooku profilu detaljno prokomentirao aktualnu političku situaciju: - Petrov je nasjeo i odveo Most u ralje komunista, a potez Milanovića ne čudi jer komunisti uvijek lažu i njima laž i prijetvornost ništa ne znači, oštar je Košić, koji dodaje i kako mu se sviđa Karamarkov potez kojim je odbio sudjelovanje u velikoj koaliciji.

Crkvenog veledostojnika zasmetalo je i ponašanje Mosta: - Želim izraziti svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i postrojavanje koje su si dopustili kako prema jednoj tako prema drugoj najvećoj političkoj koaliciji ovih proteklih izbora. Riječ je o snazi koja je prema rezultatima izbora dobila treće mjesto na političkoj hrvatskoj sceni. Njihovih 12% osvojenih mandata u Hrvatskom saboru svakako im je donijelo poziciju tzv. jezičca na vagi jer bez njih se ne može sastaviti Vlada. No, oni su poželjeli više. Nije im ta treća pozicija i pozicija presudnog subjekta za Vladu bila dovoljna, nego su htjeli biti ne treći ni drugi nego – prvi i svima naređivati, postavljati svima uvjete. A to se zove u moralnoj teologiji preuzetnost, dakle preuzimanje kompetencija koje ti ne pripadaju, objašnjava Košić.

- Zapravo se sada pokazuje da to nije most nego mostobran za spašavanje SDP-a tj. komunista koji su hrvatskom narodu nanijeli najviše zla u njegovoj povijesti. Pa jesu li zato bili potrebni izbori i ova već skoro mjesec i pol dana duga trakavica? Petrov je i nesiguran – čudne li kombinacije: psihijatar i političar! – ali i posve slijep! Onaj je stari lisac, lopina i prevarant, a ovaj naivčina i zapravo – izdajica. Neka nam se Bog smiluje, objavio je biskup na Facebooku.





Želim izraziti i svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i...

Posted by Vlado Košić on 20. prosinca 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 13:53