IMOVINA POD POVEĆALOM

NEĆAK ŽUPANICE MERZEL 'Stan od 85 kvadrata u Zadru je moj, nije mi ga teta Marina platila'

 CROPIX

Nemam vam što reći. Stan u Zadru je vlasništvo mene i moje supruge. Kupili smo ga iz prihoda koje smo tijekom života zaradili. Ja, zajedno s kolegom, već deset godina imam prijevozničku firmu “Unatrans”, a moja supruga je vlasnica obrta, piše Slobodna Dalmacija.

Ostalo vam nemam što reći. Piše se i govori svašta, što s pravom istinom nema puno veze – kazao nam je Dalibor Rožanković, nećak sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, čija se pozamašna imovina nakon slučaja zviždačice Jasmine Jovev opet našla pod povećalom javnosti.

Na pitanje je li točno da je četvorosobni stan u Zadru platio dva milijuna kuna, Rožanković nam nije izravno odgovorio.

- Ljudi stvarno govore i pišu svašta. Dva milijuna?! Dajte, molim vas... Pravi iznos je daleko, daleko od toga – kazao je Rožanković na kraju kratkog telefonskog razgovora.

Kilometar od mora

Da nećak županice Merzel, inače vozač Hitne pomoći u Sisku, u Zadru ima stan na Diklu, veličine 85 metara četvornih, javnost je doznala još prošle godine kada je HDZ Sisačko-moslavačke županije uputio Državnom odvjetništvu dokumentaciju koju su prikupili o raskošnim nekretninama županice.

Tvrdili su da je stan vrijedan oko dva milijuna kuna kupljen gotovinom baš u vrijeme najvećih poslova županice i Županije sisačko-moslavačke tijekom 2011. i 2012. godine, kao što je bila prodaja “Cesta Sisak” za 20 milijuna kuna i kupnja autosalona “Lav auto Popec” za potrebe Županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, za 9,8 milijuna kuna.

“Nakon svakog sumnjivog posla županica ili njezina obitelj postaju bogatiji za neku nekretninu, a to se dogodilo i nakon što je Županija kupila zgradu ‘Dunavskog Lloyda’”, govorili su tada HDZ-ovci dovodeći s time u vezu i županičinu kupnju stana u Ulici hrvatskih branitelja te kuće i dvorišta u Starčevićevoj ulici u Sisku.

Zadarski stan od 85 kvadrata u zemljišnim je knjigama upisan na Dalibora Rožankovića i nije pod hipotekom. Nalazi se na drugom katu zgrade unutar novoizgrađenog stambenog naselja negdje na granici između Borika i Dikla.

Stan ima tri spavaće sobe, dnevni boravak, blagovaonicu s kuhinjom, kupaonicu, ostavu i terasu, ukupno 85,4 kvadrata korisne površine. Zgrada je udaljena oko jednog kilometra od mora i s obzirom na stanje komunalnog uređenja i opremljenosti teško je uopće govoriti o urbanoj, a kamoli elitnoj četvrti. Iako na ulazu nema poštanskog sandučića s imenom Rožanković, zgradu u kojoj se stan nalazi ipak smo uspjeli detektirati preko imena drugih stanara koji su kao vlasnici upisani u isti zemljišnoknjižni uložak.

Susjedi ih nisu vidjeli

Dalibor Rožanković je stan kupio, kako doznajemo, 2012. godine od tvrtke “Kapular” iz Vetova kod Požege po cijeni od oko 1400 eura za četvorni metar, odnosno za nešto manje od 900.000 kuna. Prodavatelj nam je potvrdio da se dobro sjeća kupca i stana koji je prodao, ali nije znao da se radi o nećaku županice Lovrić Merzel. Također nije čuo da itko prilikom kupnje stana spominje njezino ime.

Susjedi s kojima smo u četvrtak (jučer) razgovarali na Diklu kažu da za Rožankovića nikada nisu čuli, a sisačko-moslavačku županicu tu nikada nisu vidjeli.

– Ovdje živim godinu dana. Nikad nisam čula za to prezime, niti sam vidjela županicu Merzel – kazala nam je jedna susjeda koja se upravo dovezla automobilom. Isto nam je nešto poslije potvrdio drugi susjed čudeći se da tu uopće stanuje netko poznat.

– Stan, ovdje, dva milijuna kuna?! Pa vi ste novinari, nemojte svašta pisati – dobacio nam je na odlasku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:22