NEĆE O POLITICI

'NE PRATIM JA TO, JA SAM RIBAR, NA MORU SAM I NE ZNAM ŠTO SE DOGAĐA' Gotovina na pitanje o slučaju Perković

Na pitanje što ulazak u EU znači za njega osobno, Gotovina je odgovorio kako smo postali sastavni dio jednog moćnog demokratskog kluba, a biti član tog kluba sigurno da je jedan plus, jedan ogroman plus i bolja budućnost za našu domovinu.
Zagreb, 280613. Svecana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u prigodi ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Uz akademike i uglednike sjednici su nazocili i odrzali prigodne govore Zvonko Kusic, predsjednik HAZU, Vesna Pusic, Zeljko Reiner i Ivo Josipovic.na fotografiji: Aleksandar Toulaner, Ante Gotovina i rabin Luciano Mose Prelevic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju danas je održana svečanost na kojoj je bio i umirovljeni general Ante Gotovina, javlja Dnevnik.hr.

- Raduje me taj dan. Taj dan smo dugo čekali i on je postao činjenica. Ostvarilo se formalno što smo već odavno i daleko unazad već bili - sastavni dio Europe - rekao je Gotovina.

Na pitanje što ulazak u EU znači za njega osobno, odgovorio je kako smo postali sastavni dio jednog moćnog demokratskog kluba, a biti član tog kluba sigurno da je jedan plus, jedan ogroman plus i bolja budućnost za našu domovinu. Dodao je i da će, ako je pozvan, doći na proslavu ulaska u EU.

Na pitanje o provedbi europskog uhidbenog naloga i slučaja bivšeg jugoslavenskog obavještajca Josipa Perkovića Gotovina je kazao: - Ne pratim to. Ja se bavim ribarstvom, ja sam ribar, stalno sam na moru i ne znam što se događa. U svakom slučaju to je stvar naše izvršne vlasti, to je stvar naše zakonodavne vlasti i to je stvar o kojoj će oni odlučiti što će biti, rekao je, javlja Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:48