PREDNOSTI SLUŽBE

Ne plaćaju parking, a kazne neće biti. Jer, oni su policajci

Dvaput smo obišli ulice oko Županijskog suda i Prve policijske postaje. Uočili smo 11 prekršaja

ZAGREB - Parkiranje u centru grada svaki dan od 0 do 24 sata posve je besplatno. Iako zvuči nevjerojatno, taj povlašteni tretman već godinama, diskretno, uživaju neki zagrebački policajci.

Pravila ne vrijede

Osim što ne plaćaju usluge i prolaze bez kazni, pojedinci iz zagrebačke policije time dokazuju da za njih neka pravila i procedure, jednostavno ne vrijede.

Kako smo otkrili, policajci koji ne žele plaćati parking za privatna vozila, to niti ne moraju činiti. Prešutni dogovor, o kojemu nisu obaviješteni ni direktor Zagrebparkinga ni načelnik PU zagrebačke , postigli su policijski službenici i kontrolori parkinga. Štoviše, policajci su razvili i jasne znakove raspoznavanja za svoje automobile. Riječ je o policijskim oznakama koje stavljaju na vidljiva mjesta u automobilu kako bi kontrolori znali da vozilo ne treba dirati. Policajci ostavljaju značku na retrovizoru, policijske jakne na suvozačevu sjedalu, policijsku kapu pokraj upravljača, članske iskaznice Sindikata MUP-a, pa čak i palice za zaustavljanje vozača.

‘Tvrd’ pristup

- Posve je jasno da zagrebačka policija ne poštuje propisanu proceduru. Riječ je o osobnim vozilima policijskih službenika koji u centar grada dolaze na posao, a ne žele plaćati parking. Kontrolori parkinga pravdaju se da ne žele kažnjavati policajce jer su im oni ‘jedina zaštita od nasilnika na terenu’. No, ta će se praksa uskoro promijeniti - rekao je izvor iz Zagrebačkog holdinga.

U kršenje propisa uvjerili smo se i sami tijekom obilaska parkinga u blizini Prve policijske postaje i Županijskog suda. U dva navrata vidjeli smo 11 automobila u prekršaju. Susreli smo i tri policajca koji su nas provjeravali desetak minuta. “Tvrdi” pristup su pokušali opravdati objašnjenjem “da su njihova vozila posebno zanimljiva krim-miljeu”, a onda priznali kako je iskaznica koju smo upravo fotografirali poruka kontrolorima da ih ne kažnjavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31