SJEDNICA VLADE

'NE MOŽEMO PRISTATI NA UCJENE MIRELE HOLY!' Vlada odbila amandman na prijedlog Zakona o zaštiti okoliša

 Nenad Dugi/CROPIX

Vlada na današnjoj sjednici nije prihvatila amandman na prijedlog Zakona o zaštiti okoliša, kojim je SDP-ova saborska zastupnica i bivša ministrica Mirela Holy tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije.

Prema riječima njezina nasljednika u fotelji ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, taj amandman nije prihvaćen jer struka, kako tvrdi, ima snažne argumente kojima se protivi osnivanju takve agencije, a ne postoje ni dokazi da bi to pridonijelo racionalizaciji sustava.

'ODLAZIM IZ SDP-a AKO VLADA NE PROMIJENI STAV' Mirela Holy ne odustaje od nacionalne parkovne agencije

Štoviše, dodao je Zmajlović, to bi odgodilo povećanje učinkovitosti upravljanja zaštićenim područjima. Svoju je prethodnicu pozvao na ručak, na kojem bi joj iznio argumente protiv osnivanja agencije, te je ponovio da to nije protivno Planu 21, kako tvrdi Holy.

„Smatram da jedan argumentirani razgovor može rezultirati i promjenom mišljenja. Na ucjene jednostavno ne možemo pristati, ne možemo funkcionirati na principu ucjena“, kazao je Zmajlović nakon sjednice Vlade, odgovarajući na novinarsko pitanje da je Holy osnivanje te agencije postavila kao uvjet svog ostanka u SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:35