ZLOUPORABA POLOŽAJA

'NE BOJIM SE GUZOLJUBACA UDBAŠKOG BLOKA!' Toni Cetinski reagirao na uhićenje roditelja

Vinka i Mirko Cetinski jučer su uhićeni u Rovinju najvjerojatnije zbog malverzacija
 Goran Sebelic / CROPIX

RIJEKA - Supružnici Vinka i Mirko Cetinski trebali bi danas tijekom prijepodneva biti dovedeni na ispitivanje u riječki Uskok, potvrdio je Hini odvjetnik Goran Marjanović koji zastupa Cetinske.

Marjanović je kazao da još ne zna u koje će vrijeme supružnici biti dovedeni pred Uskočke istražitelje, ali da će se to najvjerojatnije dogoditi tijekom prijepodneva.

Vinka i Mirko Cetinski jučer su uhićeni u Rovinju najvjerojatnije zbog malverzacija pri poreznom nadzoru, odnosno poticanja poreznika na zlouporabu položaja i ovlasti. Istražitelji su prema pisanju medija tijekom osmomjesečne istrage prisluškivali njihove telefonske razgovore, a prije nego što su predani riječkom pritvorskom nadzorniku policijski odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pretražio im je kuću u Rovinju.

Službene informacije o ovom slučaju su još nedostupne.

UHIĆENI MIRKO I VINKA CETINSKI Supružnici optuženi za pokušaj lažiranja porezne prijave

S njima su navodno uhićena i dvojica riječkih poreznika koja su im pomagala, a slučaj je, prema neslužbenim informacijama, povezan s dvije prijašnje istrage u kojima su supružnici terete da su poduzetnika Danka Končara prijevarom oštetili za oko 150 milijuna kuna.

Istraga protiv bračnog para Cetinski, u koju su naknadno uključeni i njihovi suradnici te sin Matteo, pokrenuta je još 2011. kada ih je Končar optužio da su ga prevarili kupujući za njega nekretnine koje su mu naplatili osjetno iznad tržišne vrijednosti. Istraga državnog odvjetništva rezultirala je s dvije optužnice, a Cetinski tvrde da nisu krivi.

Vinka Cetinski, nekadašnja zamjenica ministra turizma, je prije pola godine ustvrdila da su ona i njen suprug, poznati istarski pjevač, Končareve žrtve te da su mu "počeli smetati" kada se "počeo upuštati u kojekakve poslove s lokalnim i nacionalnim političko-gospodarskim strukturama".

"Njegove aspiracije bile su tvornica za preradu ribe Mirna Rovinj, a u konačnici i Podravka, zatim medijska carstva EPH i Glas Istre, po mogućnosti sva brodogradilišta, marine i vjetroelektrane i projekt Brijuni Rivijera", navela je Cetinski u priopćenju. Tvrdila je i da se Končar na njima obogatio te da ih je iskoristio za ulaz na hrvatsko tržište pod pričom da ga zanima ruralni turizam te izgradnja vila za bogate poslovne ljude u Istri.

Nakon podizanja optužnica Končar nije želio ništa komentirati.

TONI CETINSKI 'Moji su roditelji dokazali porijeklo svoje imovine. Ponovno sumnjaju jer nemaju dokaze'

Privođenje Cetinskih prokomentirao je na svom Facebook profilu njihov sin, poznati pjevač Toni Cetinski.

Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnicki ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga, a nema se dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine koja je stečena i argumentirana kroz godine uspješnog rada.

S tim se onima u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada vještačenje na ovaj način misli poništiti. Nažalost, živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i unaprijed se osuđuju ljudi bez ikakvih dokaza. To sve samo govori koliki je utjecaj Končara i njegovog odvjetničkog tima u ovoj istrazi i to me neopisivo i beskrajno plaši.

Žele mijenjati činjenice svojim novcem i utjecajem, a u međuvremenu uništavaju zdravlje i reputaciju mojih roditelja i kompletne obitelji od čega se nikada neće oporaviti. Ne mrzim ni Končara, Nobila, a ni Cariča kao šta ih se nimalo ne bojim kao ni ostale guzoljubce udbaškog bloka. Čistog obraza mogu reći: Svakome po zasluzi.

Ostaje mi da se molim i vjerujem u istinu i pravednost sudstva. Hmmmm, možda sam naivan ali vjerujem.

Hvala svima na podršci u ovim najtežim trenucima za mene i moju obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:52