POŠTAR SE NALJUTIO

Navijaču Zadra zbog komentara na portalu zabranili dolazak na utakmicu sa Zvezdom. Policija: 'Pozivao je na izazivanje nereda'

 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - Uoči utakmice 2. kola regionalne košarkaške lige između Zadra i Crvene zvezde, djelatnici Policijske uprave Zadarske, zbog komentara na jednom zadarskom portalu, na obavijesni razgovor pozvali su Borisa Marina, jednog od utemeljitelja navijačke skupine Tornado ujedno i njenog počasnog predsjednika, pritom su mu izrekli zaštitnu mjeru.

- Sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima izrečena je mjera opreza, odnosno, zabrana posjećivanja košarkaške utakmice zato što je javno pozivao na izazivanje nereda, prekidanje utakmice i slično - kazao je Elis Žodan iz PU Zadarske.

Boris Marin poznatiji po nadimku Poštar, pak drži kako se nije ogriješio o zakon te pojašnjava.

- Laž je da sam pozivao na nered! Neka netko kaže gdje sam to napisao. Ali ne bježim od toga da sam nakon TV prijenosa utakmice Partizana i Zadrana, iznerviran viđenim u Pioniru gdje su igrači Zadra bili napadnuti, sjeo za kompjuter i pozvao navijače da u što većem broju dođemo u Višnjik i vratimo im istom mjerom. Istina je da sam za njihovog trenera Duška Vujoševića rekao da je četnik i Ciganin. I mislim da tu nema ništa što me može teretiti jer oni u Srbiji imaju četničku stranku koja legalno postoji. Znači to nije uvreda. Uostalom, zar se i roker Bora Čorba nije proglasio četničkim vojvodom. Zar bi netko trebao kazniti našega pjevača Milu Hrnića kad zapjeva: "Ciganka je srića zamišala karte" - kazao je Marin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:32