POMOGLA KAMERA

Nasilje u školi: Otkriven učenik koji je letvom udario u glavu 15-godišnju gimnazijalku u Osijeku

Nakon dva tjedna istrage osječka policija identificirala je 16-godišnjeg Osječanina koji je 20. prosinca prošle godine u poslijepodnevnim satima drvenom letvom od 1,5 metra u glavu pogodio 15-godišnju učenicu osječke III. gimnazije koja je u tom trenutku stajala uz otvoreni prozor učionice leđima okrenuta ulici. Bio je to klasični vandalski napad u kojem je 15-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede, a iako se u početku pretpostavljalo da je letvu bacio učenik Elektrotehničke i prometne škole, pokazalo se da on dolazi iz Ekonomske škole, koja se nalazi u - Tvrđi.

Pomogla je kamera

Policiji je u otkrivanju pomogla i snimka s kamere postavljene na zgradu Gimnazije na kojoj se vidi kako mladić uzima letvu naslonjenu na zgradu nasuprot školi, a potom je u sljedećem trenutku baca prema školskoj zgradi. Iz policije su izvijestili kako je protiv njega podnesena kaznena prijava. Ravnateljica III. Gimnazije Snježana Barabaš Seršić kazala nam je da su u otkrivanju počinitelja možda pomogli i njezini učenici.

Kad padne snijeg

- Još uvijek nismo dobili službeno očitovanje od policije, no naši su učenici pregledavanjem snimaka s video nadzora ukazali na jednog učenika, ali ne znam da li je riječ upravo o njemu - rekla je Barabaš Seršić.

Napadi na III. Gimnaziju događaju se već godinama i tu uvijek kada padne snijeg. Do sada su školu grudama, kamenjem ili drugim predmetima gotovo isključivo napadali učenici susjednih Strojarske i Elektrotehničke škole, a razlog je u pravilu bila obijest i želja za dokazivanjem snage i fizičke premoći. Ravnatelji triju škola do sada su uspjeli spriječiti napade.

Iako se u početku mislilo da je to učinio netko iz Elektrotehničke škole sada se pokazalo da su i u toj školi uspjeli zaustaviti svoje učenike, no pojavio se 16-godišnjak iz Ekonomske škole, za kojeg doznajemo da je u prošloj školskoj godini bio učenik Elektrotehničke škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11