POSAO ZA 350 LJUDI

NAPOKON UKLONJENA ZADNJA PREPREKA IKEA dobila rješenje za gradnju centra u Rugvici

 Calvin Teo / Wikimedia Commons

Zagrebačka županija izdala je investitoru IKEA Hrvatska rješenje za građenje robne kuće u općini Rugvica, građevinski radovi počet će u proljeće, a otvorenje je planirano za proljeće 2014.

Rješenje je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio jučer Vladislavu Laliću, direktoru za nekretnine i razvoj IKEA-e jugoistočne Europe. IKEA je krajem prosinca prošle godine podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj, na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke, u općini Rugvica.

Dozvola za 20 dana

Građevinski radovi počet će tijekom ožujka ili travnja 2013., otvorenje godinu dana nakon početka gradnje, a ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura, rečeno je.

Lalić je kazao kako će se tijekom cijele godine kontinuirano otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti šest mjeseci uoči otvaranja same robne kuće, u kojoj će biti zaposleno 350 djelatnika. Istaknuo je i kako je dobivanje građevinske dozvole važan događaj za kompaniju te je pohvalio učinkovitost Zagrebačke županije u izdavanju tog dokumenta, koji je izdan u rekordnom roku, za nešto više od 20-tak dana.

U tijeku je priprema tendera za izvođače radova, a očekuje se da će na ovom projektu, koji će uposliti i građevinski sektor, raditi između 500 i tisuću radnika.

Zanimaju ih Split i Rijeka

Povijest IKEA-e u Hrvatskoj traje već 30-tak godina, imaju dobavljače s kojima surađuju čak i više od tog razdoblja, no dugoročni cilj bio im je otvaranje vlastitih prodajnih objekata, od kojih će prvi biti u Zagrebu, a zanimaju ih i Split i Rijeka - istaknuo je Lalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:37