HDZ-ova KANDIDATKINJA ZA PANTOVČAK

NAKON TEKSTA U JUTARNJEM Kolinda novinarima objasnila zašto nije dala otkaz u NATO-u

Zadržala sam status kako bi djeca mogla završiti tekuću školsku godinu u Belgiji, rekla je
 CROPIX

VARAŽDIN - Otišla sam iz NATO-a i ne znam zašto se rade problemi od jednog administrativnog pitanja. Na prijedlog NATO-a zadržala sam status kako bi djeca mogla završiti tekuću školsku godinu u Belgiji. Na žalost onih koji mi podmeću, bit ću prva Hrvatska predsjednica i uopće ne razmišljam o alternativi - istaknula je u Varaždinu Kolinda Grabar Kitarović komentirajući činjenicu da je i dalje zaposlenica NATO-a na neplaćenom dopustu.

- Tu sam kao predsjednička kandidatkinja i isključivo tako nastupam. Ostavila sam respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu odbila nekoliko vrlo lukrativnih, vrlo primamljivih inozemnih ponuda kako bi se vratila u Hrvatsku i sada u Zagrebu živim isključivo od svoje ušteđevine. Za razliku od drugih kandidata, ja u predsjedničku utrku ulazim bez ikakvih osobnih primanja, bez mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i bez protoka staža - poručila je predsjednička kandidatkinja HDZ-a dodajući da je status u NATO-u zadržala samo zbog djece.

JUTARNJI OTKRIVA Kolinda u NATO-u nikad nije dala otkaz, samo koristi neplaćeni dopust

- Taj status omogućava mojoj djeci da ne prekidaju tekuću školsku godinu u Belgiji. Suprug i ja smo se nakon dugo razmišljanja odlučili djecu ostaviti u Belgiji dok traje predsjednička kampanja kako bi ih zaštitili od medijskog eksponiranja i neugodnosti kampanje, a svjedoci ste da je tih neugodnosti bilo. Moja djeca su u vrlo osjetljivim godinama i imaju pravo na svoje djetinjstvo, a ja sam prije svega majka koja im to želi omogućiti. Ali nakon što postanem predsjednica, moja će se djeca vratiti i živjeti u boljoj i prosperitetnoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu - zaključila je Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:48