MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

NAKON SMJENE TOLUŠIĆA, ODLAZI I NJEGOV POMOĆNIK Krešimir Ivančić dao je ostavku zbog ranijih neslaganja s novom ministricom Marijom Vučković

Krešimir Ivančić
 Željko Puhovski / CROPIX

Nakon rekonstrukcije Vlade u kojoj je smijenjen i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, danas je ostavku podnio i njegov pomoćnik Krešimir Ivančić, javlja Telegram i dodaje da je do ostavke vjerojatno došlo zbog njegovog neslaganja s novom ministricom Marijom Vučković za vrijeme dok je ona bila na dužnosti državne tajnice, a sve zbog navodnog netransparentnog raspisivanja natječaja za potpore u ruralnom razvoju i poljoprivrednoj proizvodnji.

U odgovoru Ministarstva poljoprivrede stoji da je Ivančić ostavku na dužnost pomoćnika ministra podnio iz osobnih razloga, a nova ministrica Marija Vučković prihvatila je njegovu ostavku. Ivančića još treba razriješiti Vlada.

Prema neslužbenim informacijama koje ima Telegram, na njegovo mjesto će doći Žaklina Jurišić koja je već radila u Ministarstvu poljoprivrede za vrijeme ministra Petra Čobankovića, a sada dolazi s radnog mjesta u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:02