NEKOM VIŠE, NEKOM MANJE

Nakon povećanja plaća dužnosnicima: Vlada kreše plaće ravnateljima 50 agencija

Neobično je da u Banskim dvorima nisu pričekali s tom odlukom i na istoj sjednici odradili i povećanja i puno brojnija smanjivanja plaća
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon što su prošlog tjedna na sjednici Vlade predložena povećanja plaća ravnateljima i njihovim pomoćnicima u HZZO-u, HZMO-u, HZZ-u te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, idući tjedan, na sjednici Vlade 17. siječnja, slijedi opet rezanje plaća za pedesetak čelnika državnih agencija i ustanova, javlja Novi list.

Budući da Sabor, koji mora prihvatiti Vladin zakonski prijedlog i na taj način potvrditi rast plaća spomenutim ravnateljima i pomoćnicima, počinje sa zasjedanjem tek 23. siječnja, neobično je da u Banskim dvorima nisu pričekali s tom odlukom i na istoj sjednici odradili i povećanja i puno brojnija smanjivanja plaća.

Time bi se vjerojatno u značajnoj mjeri izbjegla politička šteta koju je Vlada pretpjela prošlotjednom odlukom o povišicama.

Uredbe koje bi Vlada trebala donijeti za osam dana najviše će pogoditi Antu Pezu, ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jer će njegov koeficijent sa 5,27 biti snižen na 3,50, pa će mu ubuduće mjesečna brutto plaća biti 17.880 kuna brutto, a ne kao dosad 26.923 kuna. Plaća će puno pasti i pomoćniku ravnatelja Središnjeg registra osiguranika, sa 21.763 na 12.772 kune.

Na dlaku će jednako loše proći i načelnici sektora u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije. Znatno manja plaća očekuje i ravnatelja Agencije za javno-privatno partnerstvo, past će mu s 23.245 na 17.880 kuna.U istom su rangu ravnatelji agencija za opremu pod tlakom, za regionalni razvo te za reviziju sustava provedbe programa Europske unije. Njihove će se plaće smanjiti s 21.763 na 17.880 kuna, sve navedeno su brutto iznosi, prenosi Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:21