POTPUNI SLOM BIVŠEG PRVOG POTPREDSJEDNIKA

NAKON POLITIČKOG DOŠAO I POSLOVNI KRAJ Građevinsko carstvo Čačića 'Coning' pokrenuo predstečajnu nagodbu

 CROPIX

Varaždinska građevinska tvrtka Coning odlučila je slijediti primjer tekstilne kompanije Varteks te pokrenuti postupak predstečajne nagodbe.

Tvrtku Coning osnovao je bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić , koji je bio i jedan od suvlasnika do svog ulaska u politiku, a važnu ulogu u tvrtki danas ima njegova supruga koja je jedna od članica Uprave.

Teški problemi

Coning se dulje vrijeme hrva s financijskim problemima koji su počeli prije nekoliko godina , kada je cijelo gospodarstvo, a posebno građevinski sektor, zahvatila gospodarska kriza. U premošćivanju tih financijskih problema nije pomogao ni kredit u iznosu od četiri milijuna kuna, koji je Coning dobio po povlaštenoj kamati 2011. godine.

Dogovor s vjerovnicima

Ti financijski problemi kulminirali su prošle godine, a danas radnicima Coninga plaće kasne već pet mjeseci i računi većine tvrtke unutar grupacije mjesecima su u blokadi.

Uprava tvrtke zato je bila prisiljena pokrenuti postupak predstečajne nagodbe u sklopu kojeg će pokušati s vjerovnicima dogovoriti plan restrukturiranja te reprogram ili otpis dugova, čak i pod cijenu da vjerovnici uđu u vlasništvo tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28