SOBA U SABORU

Nakon pisanja Jutarnjeg Šprem potvrdio: 'Istina je, za Kosor i Šeksa pokušat ćemo pronaći sobu u zgradi Sabora'

'Ipak se radi o bivšoj premijerki i bivšem predsjedniku Sabora'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem potvrdio je novinarima kako se nedavno sastao sa danas razriješenim potpredsjednicima Hrvatskog sabora Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom te da su razgovarali o njihovom radnom prostoru nakon odlaska s potpredsjedničkih dužnosti .

- Ja sam im rekao da po Poslovniku o radnom prostoru odlučuje Predsjedništvo Sabora, tako da ćemo, ako bude moguće i ako bude prostora, kao i za druge zastupnike, potruditi se da ih nađemo, rekao je Šprem.

Na pitanje može li se očekivati iznimka s obzirom da u zgradi Sabora nema mjesta, već ga ima samo u prostorima u Demetrovoj Šprem je kazao kako će to vidjeti s obzirom da se radi o bivšem predsjedniku Sabora i o bivšoj premijerki te obvezama koje iz toga proizlaze.

Šprem je opovrgnuo i medijska nagađanja o tome kako je bilo razgovora o angažmanu Jadranke Kosor u diplomaciji rekavši kao mu je drago što je i ona sama to opovrgnula.

- Meni je drago da je ona danas sama demantirala da je bilo ikakve riječi o njezinom angažmanu u diplomaciji. Ona je to sama demantirala, pa nisam trebao ja, ustvrdio je predsjednik Sabora.

Novinare je izvijestio i kako je, kao predsjednik Sabora "dobio neke papire koji traže da se Jadranka Kosor, kao bivša premijerka pojavi na jednom sastanku u Poljskoj", što će kazao je, Predsjedništvo i razmotriti.

Na pitanje boji li se HDZ-ovih najava da će konačno postati oporbena stranka jer su se dosad bavili samo sobom, Šprem je uzvratio kako on osobno osjeća problem kada oporba nije aktivna.

- Ja se radujem aktivnijoj oporbi, prvenstveno HDZ-u, jer će parlament onda bolje raditi, poručio je.

Upitan o kritikama kako se izbjegava aktualno prijepodne Šprem je kazao kako ne zna odakle argument da se aktualno prijepodne izbjegava.

- Stanka je bila desetak dana između sjednice koja je prestala prije, a nova je zakazana 13. i radit ćemo dok ne završimo, vjerojatno do 13. srpnja, rekao je Šprem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:44