PRIPREMITE KAPUTE

NAKON JUŽINE U HRVATSKU STIŽE HLADNA FRONTA Snijega će krajem tjedna biti i u Dubrovniku

Zagreb, 250313.Vukovarska ulica.Obilni snijeg koji danas nemilosrdno pada u Zagrebu prouzrocio je prometne probleme i zastoj u prometu.Na slici: ciscenje snijegom zametenug auta.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

Najtopliji početak siječnja u posljednjih 150 godina uskoro će zamijeniti zima. U danima koji nam dolaze temperature će biti u padu, a za vikend će se strmoglaviti. U nekim dijelovima HRvatske past će i snijeg.

Po prognostičkoj karti objavljenoj na službenoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda pahulje bi u subotu trebale zabijeliti Dubrovnik, dok će Zagreb dočekati snijeg u nedjelju.

U utorak će u glavnom gradu Hrvatske biti pretežno oblačno, povremeno s kišom u noći i ujutru. Navečer i u noći na srijedu očekuje se djelomično razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura u noći i ujutro bit će između 7 i 9, a zatim postupno hladnije, pa se navečer i u noći očekuje između 2 i 4°C.

U unutrašnjosti zemlje bit će pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno se očekuje kiša. U noći i ujutro mjestimice će biti obilnija na Jadranu, u Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjerena i jaka bura, na srednjem prijepodne još umjeren istočnjak, a na južnom veći dio dana jako jugo i južni vjetar.

Temperatura u kopnenom području u noći i prijepodne uglavnom između 6 i 10, a poslijepodne postupno hladnije s najnižom temperaturom navečer i u noći između 0 i 5°C. Na Jadranu jutarnja temperatura između 7 i 13, a najviša dnevna od 11 do 16°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:38