ZIMA KUCA NA VRATA

Nakon gotovo proljetnog tjedna stiže zima: U subotu očekujte prve pahulje snijega!

Do kraja tjedna trebalo bi biti još toplije nakon čega će uslijediti zahlađenje
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Ako ste se u posljednjih nekoliko dana naviknuli na nadprosječno toplo vrijeme za prosinac , pripremite se temperaturni šok koji stiže sljedećeg tjedna.

Naime, u prvih desetak dana prosinca prosječna temperatura diljem Hrvatske bila je viša od prosjeka i kretala se između 4 i 7 Celzijevih stupnjeva, nerijetko i više od toga. Do kraja tjedna trebalo bi biti još toplije nakon čega će uslijediti zahlađenje.

Nakon proljetnog ugođaja, koji je u unutrašnjosti Hrvatske donio temperature od 8 do 13, a na Jadranu i od 12 do 18 stupnjeva, sljedeći će tjedan podsjetiti da je zima na vratima. Živa u termometru rijetko će se popeti iznad 5 Celzijevih stupnjeva, a temperature tijekom noći i jutra bit će redovito ispod ništice. Na Jadranu će također zahladiti.

Kišu sigurno možemo očekivati do vikenda i to na širem području Jadrana te nešto manje u istočnoj Hrvatskoj. Prve snježne pahulje najavljene su krajem četvrtka ponajprije u Gorskom kotaru, no više snijega se očekuje s petka na subotu te sam početak vikenda.

Iako nije sigurno hoće li bijeli pokrivač prekriti Hrvatsku do kraja tjedna, sasvim je sigurno kako će zahladnjeti.

I u idućem tjednu očekuje se uglavnom suho i hladno vrijeme, a prognostičari najavljuju kako će tako biti na samom kraju ove i početku nove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:00