MARASOVIĆ O KERUMU

Nakon dva dana šutnje oglasio se splitski HDZ: Stvorila se snaga koja kaže NE Koaliciji mržnje!

Nakon dva dana šutnje, splitski HDZ-ovci izišli su pred novinare i podržali koaliciju Kerum - Kosor
 Paun Paunović / CROPIX

SPLIT - Nakon dva dana šutnje, splitski HDZ-ovci izišli su pred novinare i podržali koaliciju Kerum-Kosor, javlja Slobodna Dalmacija .

Najprije su se izjasnili čelnici splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader i Živko Nenadić.

- Na županijskoj razini 2,5 godina smo u koaliciji s HGS-om i ona je funkcionirala i još funkcionira dobro. To je zalog i za pobjedu na državnoj razini - objasnio je Sanader.

Živko Nenadić se okomio na ljevicu i novinare.

- Mi imamo isto biračko tijelo i svjetonazor, a sinergija će nam dati još bolji rezultat. To je i razlog zašto se ljevica i novinari koji navijaju za nju itekako uznemirili – kazao je Nenadić.

Zapitao se zašto nitko ne govori da je SDP koalicijom s tri stranke pokazao slabost. Također mu je interesantno kako nitko ne raspravlja kakva je HNS bio oporba SDP-u u Zagrebu dok je Bandić bio sa socijaldemokratima ili što je Milanović govorio o Hrelji.

I na koncu - najtraženiji splitski HDZ-ovac Dujomir Marasović.

- Nisam se javljao na mobitel jučer jer sam bio u Zagrebu na pregovorima u Ministarstvu zbog bolnice i ne javljam se na telefon dok vozim. Ja sam vozio, nemam vozača - rekao je Marasović.

- Mislim da bismo trebali otvoreno razgovarati. Ovo su državni izbori, dogovor je napravio vrh stranke koji zna najbolje kako dobiti izbore. Misao broj dva je sljedeća. Kukuriku koalicija je koalicija mržnje po temelju, sadržaju i određenju. Uživaju neviđenu podršku medija, i to nije slučajno. Svaka druga pomisao je heretička, svaki pojedinac primitivac. Oni mrze Crkvu, Boga, svakoga tko stavi ruku na srce dok svira hrvatska himna. Sasvim je logično što se stvorila snaga koja će reći "ne" Koaliciji mržnje - kazao je Marasović o koaliciji s Kerumom.

Na konferenciji nije bilo Sanje Bilač, inače najvatrenije Kerumove protivnice u splitskom Gradskom vijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:53