CROBAROMETAR

NAJNOVIJA ANKETA Vladajući SDP i oporbeni HDZ imaju najbolji rezultat u zadnjih godinu dana

 CROPIX

HDZ je i dalje najpopularnija stranka s podrškom 30 posto ispitanika, dok SDP podržava 23 posto. Za obje stranke to je najbolji rezultat u zadnjih godinu dana.

HDZ je u neprekidnom rastu već devet mjeseci, a SDP oscilira, u ožujku mu je potpora rasla snažnije nego u prethodnim mjesecima. Pokazuje to ovomjesečno istraživanje Crobarometar koje je za potrebe Nove TV u prvoj polovici ožujka na uzorku od 976 ispitanika provela agencija Ipsos Puls.

Minuo je i “medeni mjesec” između Živog zida i birača: potpora mu je počela padati pa je ovog mjeseca iznosila 11,6 posto, što je 3 posto manje nego u veljači. Nakon nekoliko mjeseci uzastopnog pada, ORaH se stabilizrao na 9,2 posto potpore.

Koaliciju predvođenu HDZ-om koja obuhvaća sedam stranaka podržava 31,3 posto ispitanih, a Kukuriku koalicija uživa potporu 25,6 posto birača. I HDZ-u i SDP-u koalicijski partneri u ožujku donose slabašan sinergijski učinak.

Lista Milana Bandića uživa potporu 2,4 posto, HDSSB 2,3 posto, BUZ 2,2 posto. Ni jedna druga stranka, uključujući vladajući HNS, ne uživa potporu veću od 1,5 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:50