NOVA UPRAVA

Nadzorni odbor koprivničke kompanije izglasao novu ekipu. Zvonimir Mršić: Bit ću deset godina na čelu Podravke

 Nikola Wolf/CROPIX/PODRAVSKI

Zvonimir Mršić (SDP), novoimenovani predsjednik Uprave Podravke , imat će plaću od 35.000 kuna neto, što je 20 posto manje od primanja dosadašnjeg šefa Podravke Miroslava Vitkovića (HSS).

To je Mršić otkrio danas nakon sjednice NO-a na kojoj je potvrđen mandat njegovoj Upravi.

Optimističan Mršić

- I moja izlazna opcija, odnosno otpremnina manja je od trećine onoga što je imao dosadašnji predsjednik Uprave - izjavio je Mršić te dodao da se osjeća sposobnim upravljati tvrtkom.

Istaknuo je kako je NO temeljem ponuđenog programa donio odluku da Podravku sljedećih pet godina vodi tim koji može osigurati rast veći od prosjeka grupe .

- To je velika obveza i veliki zadatak, nadam se da će tim koji je ovdje u tome uspjeti. Podravka je kompanija čija je struktura vlasništva takva da osigurava dugoročne ciljeve, osigurava da ne moramo trčati za dnevnim ili kvartalnim rezultatom. Danas smo dobili povjerenje Nadzornog odbora za dugoročni cilj i uvjeren sam da možemo odgovoriti tom izazovu - kazao je Mršić.

Dodao je da optimizam temelji na golemom ljudskom potencijalu i kapacitetima koje ima Podravka.

Namjera je da Podravka bude respektabilna međunarodna kompanija sa sjedištem u Koprivnici. Da bismo to postigli, moramo s jedne strane internacionalizirati poslovanje, a s druge internacionalizirati upravljanje. Zbog toga će jedan od članova Uprave biti menadžer s bogatim iskustvom Jorn Pedersen koji je nekoliko godina vodio Carlsberg Hrvatska, a više od 20 godina je radio u Carlsbergu. Danas je direktor jedne kompanije u Moskvi, veće od Podravke - objasnio je Mršić.

Povratak u Podravku

- Rekao bih da se vraćam u Podravku, imam deset godina staža u Podravki, deset godina sam u javnom poslu, prema tome sad sam opet deset godina u Podravki, a onda ćemo vidjeti što dalje. U ovom trenutku u Hrvatskoj je važno da pokušamo iskoristiti svaki potencijal koji nam je na raspolaganju - uvjeren je Mršić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:35