REFERENDUM O BRAKU

NADBISKUP 'Glasujte za dvoje, ne za dvojicu ili dvije' MARKIĆ 'Znamo da se i SDP-ovcima prijeti otkazima'

 YouTube

SPLIT - Don Tomislav Ćubelić, župnik splitske katedrale, na kraju euharistijskog slavlja pozvao je sve vjernike da pristupe referendumu u iduću nedjelju, javlja Slobodna Dalmacija.

- Izađite na referendum, treba odgovoriti “za”, jer je to u skladu s drevnom tradicijom hrvatskog naroda - kazao je katedralni župnik.

I nadbiskup Marin Barišić nadovezao se na istu temu, kazavši kako predstojeći referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene nije protiv nikoga, nego samo način da se potvrdi istina.

VLADA SNIMILA VIDEO SPOT 'PROTIV' PA GA STOPIRALA 'Nismo strana u referendumu pa smo odustali'

- U nedjelju je ispit zrelosti. Svojevrsni test iz matematike, kada jedan više jedan ima više odgovora, dva, dvije, dvoje. Dvoje je točan odgovor - kazao je nadbiskup Barišić.

Istodobno, građanska inicijativa "U ime obitelji" upozorila je danas da se, po njihovim informacijama, vrše pritisci na državne službenike, ali i SDP-ove birače, da glasuju "protiv" na referendumu koji će se održati 1. prosinca o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene te je pozvala SDP-ove glasače da se odmaknu od stranačke pripadnosti i glasuju po svojoj savjesti.

Dobivamo informacije o pritiscima na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i dr. da glasaju "protiv", navodi Inicijativa u priopćenju i dodaje da im se s tim u vezi javlja sve više glasača i birača, pa i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti. U videozapisu upućenom glasačima i biračima SDP-a poziva ih se da se "ne daju zastrašiti, da se odmaknu od stranačke pripadnosti" te glasuju po svojoj savjesti na referendumu 1. prosinca.

"Građani se ispričavaju, osjećaju se osramoćeni postupcima aktualne vlasti, govorom mržnje, nametanjem jednoumlja, iskorištavanjem političke moći protiv svih onih koji će 1. prosinca glasati za brak kao zajednicu muškarca i žene. Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti, izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima i nameće stranačko jednoumlje", kaže u videozapisu čelnica Inicijative Željka Markić.

UDRUGE 'Iza inicijative 'U ime obitelji' stoji marginalna stranka još opasnijih namjera'

Vezano uz navodne pritiske na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i druge, "U ime obitelji" poziva stranke koje ih podupiru da im sve takve informacije proslijede kako bi ih mogli uključiti u svoje izvješće o (ne)poštivanju preporuka Venecijanske komisije Vijeće Europe od strane aktualne vlasti.

Tjedan dana prije referenduma, Inicijativa je zahvalila parlamentarnim strankama - HDZ-u, HSS-u, HSP-AS-u, HDSSB-u i HGS-u i nizu neparlamentarnih stranaka koje su ih podržale, te ih pozvala da potaknu svoje članstvo na odaziv referendumu.

Građane upućuju na web stranicu www.uimeobitelji.net te na podrobno proučavanje argumenata "za" i "protiv" ustavne zaštite braka kao zajednice muškarca i žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 23:36