DANONOĆNO SLAVLJE

Načelnik Šestanovca postavio zvučnike na općinu i naredio: 'Neka sviraju domoljubne tri dana bez prestanka!'

Den Haag (Nizozemska), 161112.Generali Mladen Markac i Ante Gotovina u sudnici Medjunarodnog suda za ratne zlocine pocinjene na podrucju bivse Jugoslavije, za vrijeme izricanja drugostupanjske presude Zalbenog vijeca suda u slucaju 'Operacija oluja'.Na fotografiji: Mladen Markac i Ante Gotovina.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču sa velikim oduševljenjem dočekana je i u Šestanovcu. Odmah po izricanju oslobađajuće presude načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš donio je odluku o trodnevnom danonoćnom puštanju domoljubnih pjesama iz općinskih prostorija, piše Slobodna Dalmacija.

Načelnik Šestanovca postavio zvučnike na općinu i naredio: 'Neka sviraju domoljubne tri dana bez prestanka!'

U tu svrhu na prozore općinske zgrade postavljeni su veliki zvučnici, a muzika se čuje nekoliko stotina metara uokolo središta Šestanovca. Akciji su se pridružili i lokalni ugostitelji iz čijih se objekata također čuju napjevi nabijeni nacionalnim ponosom.

- Ovim činom želimo pokazati koliko nam je važna ova presuda Haškog tribunala koja ne samo da je oslobađajuća za naše generale, nego i za sve sudionike Domovinskog rata.

Sada je i onaj plakat sa likom generala Gotovine u središtu našeg mjesta dobio legitimitet, unatoč prvotnim pritiscima za njegovim uklanjanjem, kazao je Pave Čikeš, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:34