POJAČAN PROMET

NA NAPLATNIM KUĆICAMA U LUČKOM KOLONA OD 3 KM Koje je rute danas najpametnije izbjegavati?

 Goran Mehkek/CROPIX

Gust je promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca osobito u smjeru unutrašnjosti, a na naplati Lučko na izlasku s autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 3 km, izvijestio je u 13 sati Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa na izlasku na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se proteže na Istarski ipsilon duga je oko 1,5 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kolona vozila na izlazu na naplati Trakošćan prema graničnom prijelazu Macelj duga je oko 1,5 km pa se promet povremeno prekida pred tunelom Frukov Krč.

Promet je pojačan i na ostalim autocestama, a tijekom dana gužve očekujemo na Istarskom ipsilonu, na cestama u blizini turističkih središta na obali kao i na dijelovima gdje su u tijeku radovi.

Zbog prosvjeda zatvoreni su:- ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica na autocesti A 3 Bregana-Lipovac (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod) te državne ceste:

- D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu,- D51 u Novoj Gradiški,- D55 Županja-Orašje.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijalazima - na ulasku u Karasovićima i Bajakovu; izlazak na GP Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija, a u oba smjera pojačan je promet na GP Metković.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:15