TULUM KOD OPTUŽENIKA

Na dočeku u Kozarčevoj se orilo: Ivo je s kauča poveo pjesmu, a Bebićevi i Rošinovi su zaplesali

Ima jedna stina u njedrima Knina..., orilo se do tri ujutro u novogodišnjoj noći iz vile Sanaderovih. Pjesmu je s kauča poveo Ivo Sanader , a na plesnom podiju u dnevnom boravku zaplesali su Jerko Rošin i njegova supruga Đenka te Luka Bebić i supruga Gerda. Sanaderovi nisu plesali jer Ivu boli noga. U vili u Kozačerovoj 21, čiji zidovi zjape prazni, ali namještaj je još na mjestu, okupilo se staro društvo supružnici Bebić, Rošin i Sanader.

Plesalo se, pjevalo, pilo vino, večeralo, razmjenjvali su se darovi. Politika i zatvor nisu se spominjali, ali društvo se, kažu, prisjetilo dobrih starih dana. Mirjana se tek vratila iz Amerike gdje je Božić dočekala s kćerkama Brunom i Petrom. Ivo je tada ostao sam. Ali 2012. dočekao je s vjernim drugovima koji su mu jamčevinom omogućili i da se brani sa slobode.

- Da, Novu godinu dočekao sam s prijateljem Ivom - potvrdio nam je jučer splitski arhitekt Rošin, koji je prošli tjedan HDZ izbacio iz stranke, kao i Sanadera prije dvije godine. Tako je od nekad vodećeg trojca HDZ-a, u stranci ostao još samo jedan umirovljeni - Luka Bebić.

- Nije točno da je samo Bebić član HDZ-a, pa supruge Sanader, Bebić i Rošin još su članice stranke - ispravio nas je Rošin. Na taj račun našalio se, doznajemo, i sam Sanader komentiravši: "Jedini HDZ-ovac među nama još je samo Bebić...". Ozbiljnije je, pak, komentirao činjenicu da se njegovi prijatelji tako lako izbacuju iz HDZ-a.

- Brine ga lakoća kojom se to čini - rekao je Rošin.

Tu večer Sanader se prijateljima činio, kao onaj stari. Šalio se, smijao, pa čak i pjevao.

- Ima dobar glas, zna stihove brojnih pjesama. Pjevali su se i kajkavski i slavonski hitovi, ali ipak najviše oni klapski - opisao je Rošin.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:34