DIPLOMATSKI INCIDENT

MVPEI uputio prosvjednu notu BiH: Premijer Republike Srpske vozio se s upaljenim rotirkama po Hrvatskoj!

Policajci koji su upravljali vozilom, nakon što su zaustavljeni kod graničnog prijelaza Bajakovo, ošto su upozoreni zbog vožnje s upaljenim rotirkama
Varazdinske toplice, 150510.U ulici K. Tomislava doslo do prometne nesrece u kojoj je osobno vozilo marke Audi naletjelo na pjesaka koji je prelazio cestu van pjesackog prijelaza.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Zagrebu zaprimilo je od Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske prosvjednu notu zbog korištenja i zloupotrebe rotacijskih svjetala motornog vozila koje je korišteno za premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića, na području Hrvatske, a na njegovom putovanju za Srbiju, javlja Federalna.ba .

Policajci koji su upravljali vozilom, nakon što su zaustavljeni kod graničnog prijelaza Bajakovo, ošto su upozoreni zbog vožnje s upaljenim rotirkama u Republici Hrvatskoj, te im je rečeno da se slično ponašanje ubuduće neće tolerirati.

Po ovoj noti traži se da se obavijeste sve relevantne institucije u Bosni i Hercegovini o ovom incidentu kako bi se ubuduće izbjegli slični primjeri samovolje i bahatosti te izbjegla mogućnost da se u neugodnost dovede neki od bosanskohercegovačkih dužnosnika, navodi Federalna .

Prilikom provjere utvrđeno je da su ovom zloupotrebom iza koje je stajalo sasvim nedvosmisleno ponašanje Džombića i njegova bahatost zaustavljena dva vozila - Audi A8 i Audi A6, koji je bio u njegovoj pratnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:19