WWW.NESTALI.HR

MUP pokrenuo NENO: Otvoren portal na kojem se nalaze profili 2500 nestalih osoba

ZAGREB - Točno 2434 osobe u Hrvatskoj se vode kao nestale, a svi podaci o nestalim osobama od jučer se mogu pronaći na internetskom portalu www.nestali.hr .

Ministarstvo unutarnjih poslova putem te je web stranice omogućilo uvid u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba (NENO) u kojoj su objedinjeni svi profili nestalih osoba. Među njima se tako mogu naći i bjegunci pred zakonom ukoliko je njihova obitelj prijavila nestanak.

O nestanku psihički oboljelih osoba na prezentaciji portala govorio je ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče Vlado Jukić, a o bijegu maloljetnika socijalni pedagog iz Doma za odgoj djece i mladeži u Dugavama Dubravka Marušić.

Novootvoreni internetski portal omogućit će građanima da online prijavljuju korisne podatke o nestalima, a otvoren je i profil na društevnim mrežama Facebooku i Twiteru gdje će se također moći vidjeti profili osoba za kojima policija trenutno traga. Do sada je tijekom 2011. godine prijavljen nestanak 1146 osoba, ali u MUP-u napominju da ih je većina pronađena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:37