AKCIJA ŠOK 3

MUP o knežijskoj skupini: Nikica Jelavić za nas nije bjegunac

Zagreb, 091109.Maksimirska 108A.Rekonstrukcija dogadjaja iz 1995. godine za koju je optuzeni Nikica Jelavic pucao na Jurja Dodica i Vjeku Sliska.Odvjetnik Zeljko Dumancic i optuzeni Nikica Jelavic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Đorđe Vuletić Đoko i Darko Dakić koji su uhićeni u prošlotjednoj policijskoj akciji Šok 3 na Knežiji ostat će još mjesec dana u pritvoru, odredio je istražni sudac Zvonko Posavec danas na Županijskom sudu u Zagrebu. Vuletić i Dakić sumnjiče se za sudjelovanje u premlaćivanju novinara crne kronike Jutarnjeg Lista Duška Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca.

Vuletić se sumnjiči za sudjelovanje u napadu na Galinca što navodno potvrđuje i snimka nadzorne kamere koja je u blizini mjesta napada i u približno vrijeme uhvatila njegov automobil.

Teške okolnosti

Dogodilo se to u rujnu 2008. Dakića se sumnjiči za napad na Miljuša u lipnju iste godine, a jednomjesečni pritvor su zaradili zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Dakiću je pritvor produljen i zbog teških okolnosti počinjenja djela. Za još jednim muškarcem koji je navodno sudjelovao u oba napada zasad se još traga. Odvjetnici dvojca već su najavili žalbe na odluke o istrazi i pritvoru.

Preventivni karakter

Podsjetimo, u policijskoj akciji Šok 3, koja je kao i prethodne dvije u početku imala preventivni karakter, uhićeno je ukupno deset osoba, ali svi su pušteni osim Vuletića i Dakića.

Iako se u medijima spekuliralo kako je policija izdala tjeralicu za još nekim osobama kojima se sudilo krajem devedesetih u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, a poglavito Nikicom Jelavićem, te tvrdnje su demantirane, a još nije službeno da policija očekuje da se Jelavić javi na obavijesni razgovor. Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije kratko je objasnio medijima kako ne smatra da su Jelavić, ali i ostali u bijegu jer nisu nedostupni policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 05:44