STRAVA KOD BJELOVARA

Mrtvog supruga dva dana skrivala da joj ga ne ukradu. Sumnja se da je umro od gladi

Policajci i mrtvozornik u ruševnoj su kući ugledali stravičan prizor. Na beživotnom tijelu starca koje teži manje od 30 kilograma sjedilo je nekoliko mačaka koje su ga počele polako nagrizati
 Ivan Karačony / BJELOVARSKI LIST / CROPIX

BJELOVAR - Ivo Jalžabetić (71) iz Starih Plavnica pored Bjelovara pronađen je jutros mrtav u svojoj derutnoj obiteljskoj kući. Ivo je zapravo preminuo u srijedu ujutro, no njegova je 65-godišnja teško pokretna supruga Ana smrt skrivala sve do petka ujutro kada je zbog nesnosnog smrada odlučila otići u obližnje selo i obavijestiti prvu susjedu. Susjeda je odmah obavijestila policiju.

- Došla je k meni i kazala da je Ivo umro te da joj pomognem da ga zakopamo u tajnosti. Odmah sam nazvala policiju koja je prvo morala razvaliti vrata jer je Ana jutros izašla kroz prozor i ostavila zaključana vrata. Bojala se da netko ne bi ušao u kuću i ukrao joj voljenog supruga - kazala nam je susjeda.

Policajci i mrtvozornik nemalo su se iznenadili kada su ušli u ruševnu kuću.

U omanjem sobičku ugledali su beživotnog Ivu kako leži na krevetu, a na njegovu tijelu sjedilo je nekoliko mačaka koje su ga već počele polako nagrizati.

- Na tijelu nema znakova nasilne smrti - potvrdio je bjelovarski mrtvozornik nakon pregleda leša, a sumnja se kako je Ivo umro od zatajenja srca ili od gladi. Naime, Ivino tijelo teži manje od 30 kilograma.

- Supružnici su godinama živjeli povučeno i nikoga nisu puštali u svoje dvorište. Ivo je imao solidnu mirovinu, no kako je postao preslab da ode do banke i podigne je, vjerojatno su mjesecima živjeli samo na kruhu i vodi, a u kući nemaju ni struje ni vode - kazao je Niko Pinjuh, predsjednik Mjesnog odbora Stare Plavnice.

Iako i dalje odbija svaku pomoć, za 65-godišnju Anu koja je sada ostala sama trebao bi se pobrinuti bjelovarski Centar za socijalnu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:18