ŽALE SE

MOSTOVI ZASTUPNICI NEZADOVOLJNI UVJETIMA Ne žele stara računala u Saboru: 'Što vrijedi laptop star četiri godine?! Pa zar ne bi bilo normalno da se nabave novi?'

Zagreb, 031215. Hrvatski sabor.Prva konstituirajuca sjednica u 8. sazivu Hrvatskog Sabora na kojem su pozvani zastupnici izabrani na izborima u studenom.Na fotografiji: Ivan Lovrinovic i Ines Strenja Linic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnici Mosta koji prvi put sjedaju u saborske klupe neugodno su iznenađeni radnim uvjetima koji su ih dočekali na Markovu trgu. U razgovoru s nekima od njih doznajemo da su nezadovoljni radnim prostorom koji im je dodijeljen, ali jednako tako i sredstvima za rad.

Tako su, primjerice, očekivali da će ih dočekati prijenosna računala.

- Zamislite, rekli su nam da ćemo dobiti laptope kada ih razduže zastupnici iz prošlog saziva. Što vrijedi laptop star četiri godine?! Pa zar ne bi bilo normalno da se zastupnicima kojima je istekao mandat omogući otkup informatičke opreme koju su koristili, a da se nabave nova računala za nas u novom sazivu - kaže jedan od zastupnika koji smatra da, uz to što nema adekvatne materijalne uvjete, Sabor nije ni dobro koncipiran za kvalitetan rad.

Tako je jedna od primjedbi sugovornika iz Mosta prevelik broj saborskih odbora i povjerenstava. - Ukupno je 29 odbora i povjerenstava, što znači da su zastupnici istodobno članovi u tri ili više odbora. To znači da ni jedan posao ne rade temeljito i kvalitetno - tvrdi naš sugovornik koji će zalagati i za preispitivanje angažiranja vanjskih suradnika u radu parlamentarnih tijela.

Na pitanje što misle o tim primjedbama u Klubu SDP-a su odgovorili protupitanjem zašto Most nije pristao na smanjenje broja ministarstava. - Nema previše saborskih odbora. Možda ih je Mostu previše jer imaju 15 zastupnika pa ne mogu biti prisutni u svim tijelima - kažu u SDP-ovu Klubu. Na ove primjedbe iz kabineta predsjednika Sabora Željka Reinera rekli su da je napravljena privremena raspodjela prostorija klubova zastupnika. - Konačna raspodjela prostorija klubova zastupnika i drugih radnih tijela provest će se na prvoj sjednici Predsjedništva Sabora - kažu u kabinetu predsjednika.

Dodaju da su i u ranijim sazivima svi zastupnici imali pravo zadužiti prijenosna računala te da će se takva praksa nastaviti i u ovom sazivu. - Eventualno smanjenje broja odbora, odnosno radnih tijela moguće je tek donošenjem izmjena i dopuna Poslovnika - poručili su iz Reinerova kabineta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:47