JASNA MATULIĆ

MOST ŽESTOKO PROTIV KANADSKOG MODELA ZDRAVSTVA! 'Neće se to dogoditi, niti se ne može dogoditi, to sada nije ni moguće'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Jasna Matulić iz MOST-a nezavisnih lista gostovala je u emisiji Novi dan na N1 televiziji gdje se osvrnula na ideju da Hrvatska treba primjeniti kanadski model zdravstvenog sustava. Tom idejom oduševljen je i novi mandatar Tihomir Orešković, ali i HDZ-ov kandidat za ministra Ante Ćorušić. S druge strane, u MOST-u baš i nisu presretni tom idejom.

- Neće se to dogoditi, niti se ne može dogoditi, to sada nije ni moguće. Naš prijedlog reforme zdravstva ne ide za tim, nego upravo da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu. Spominjanje kandadskog sistema se ne može jednostavno preslikati na Hrvatsku, manja smo zemlja i drugačijeg standarda. Upravo razrađujemo reformu, ali građane mogu umiriti da nikako ne idemo u privatizaciju - rekla je Matulić koja se osvrnula i temu zabrane pobačaja.

- To je velika tema. Mene su često o tome pitali. To je ozbiljna tema za izgovoriti ''da'' ili ''ne'', mislim da treba sve učiniti na prevenciji, jer je pobačaj veliki problem, nije samo ''može'' ili ''ne može''. Žena s tim živi cijeli život, i osobno mislim da treba učiniti sve na edukaciji mladih, a onda je tema pobačaja posebna rekla je Matulić za N1 , koje na ponovljeno pitanje treba li pobačaj zabraniti, nije htjela dati jasan odgovor.

- Ne bih sad o tome jer je prekompleksna tema - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:57