SLUŽBENA REAKCIJA

MOST O OSTAVCI MIJE CRNOJE 'Činjenica je da nema kaznene, ali postoje elementi moralne i političke odgovornosti. Slažemo se s odlukom'

 EPH

Saborski zastupnik Mosta Miroslav Šimić neposredno nakon što je objavljeno da je ministar branitelja Mijo Crnoja podnio ostavku dao je kratku izjavu.

'Mi se slažemo i poštujemo odluku gospodina Crnoje, u potpunosti razumijemo da za njega nisu bila jednostavna ova dva dana, ali nisu bila jednostavna ni za hrvatsku javnost. Mi smo ostavili neko vrijeme da utvrdimo sve činjenice. Činjenica je da nema kaznene odgovornosti, ali postoje elementi moralne i političke odgovornosti koje je Crnoja ipak odlučio preuzeti. Moram naglasiti da mi kao Most poštujemo sve ono što su hrvatski branitelji napravili za hrvatsku državu i ono što je gospodin Crnoja napravio za hrvatsku državu, to nije u pitanju. Ali u ovom trenutku postojala je jedna razina političke i moralne odgovornosti koju je on preuzeo', rekao je Šimić.

Na pitanje zašto je toliko dugo trajalo da se to utvrdi, Šimić je rekao da su htjeli utvrditi sve činjenice.

- Vidite da svaki dan, na bazi nekoliko sati, dolaze nove informacije i mislim da je bilo bitno da prođe neko vrijeme da donesemo valjanu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:10