KONAČNA OD OREŠKOVIĆA

MOST: MINISTRI JOŠ NISU POTVRĐENI Tomislav Panenić: 'Pričekajmo još malo dok mandatar sam ne objavi imena'

Slaven Dobrović vodit će ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a Davor Romić bit će ministar poljoprivrede.
 CROPIX

- Ne bi ništa komentirao dok mandatar sam ne objavi imena ljudi koji će biti u njegovom timu - rekao nam je Tomislav Panenić iz Mosta. Njegovo ime uz još dva se pojavilo u medijima kao gotovo, pa dogovoreno jer su navodno dobili suglasnost mandatara Tihomira Oreškovića te Domoljubne koalicije. Uz Panenića, riječ je o Slavenu Dobroviću koji bi navodno trebao voditi ministarstvo zaštite okoliša i prirode, te Davoru Romiću koji će biti ministar poljoprivrede.

To bi trebala biti prva tri Mostova ministra u Vladi Tihomira Oreškovića koju bi Sabor trebao izglasati narednog petka. Radi se o Tomislavu Paneniću, koji će biti ministar gospodarstva i kojemu je, kako doznajemo, preporuka bila dobro korištenje europskih fondova na lokalnoj razini (podsjetimo, Panenić je načelnik općine Tompojevci), Slavenu Dobroviću, koji će voditi ministarstvo zaštite okoliša i prirode, te Davoru Romiću koji će biti ministar poljoprivrede.

Most po dogovoru s HDZ-om ima pravo na ukupno šest ministarstava, a za navedena tri ministra dobivena je suglasnost Domoljubne koalicije i mandatara Tihomira Oreškovića.

Povodom ove priče oglasio se i MOST. Tvrde kako ništa nije dogovoreno...

- Zbog niza netočnih informacija koje su se danas pojavile u medijskom prostoru, želimo naglasiti kako se razgovori gosp. Tihomir Oreškovića s kandidatima i dalje odvijaju te da zbog toga niti jedan kandidat nije potvrđen ili usuglašen, niti od strane Mosta niti Domoljubna koalicije.

Zaključno mišljenje gosp. Oreškovića i usuglašavanje s Domoljubnom koalicijom bit će od ponedjeljka do srijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:28