ZLATKO KOMADINA

'Most je jedini dašak demokratičnosti kod vladajućih'

 Robert Fajt/EPH

Kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina karlovačkim je kolegama došao reći kako njihova "stranka treba promjene, da može i mora bolje, kako je treba demokratizirati i decentralizirati, a u sve te promjene trebali bi biti uključen svi članovi".

- Nije jedan čovjek SDP, makar to bio i ja kao predsjednik, što ću i biti - poručio je Komadina iz Karlovca, koji u pobjedu na unutarstranačkim izborima ne sumnja "jer jedini nudi promjene".

- Moja poruka je okupljanje, ne smijemo gubiti članove ni biračku podršku, SDP mora biti faktor stabilnosti, a to moramo svjedočiti sami u stranci. Ovaj sustav "jedan član - jedan glas" najdemokratskiji je sustav dosad uveden u političke stranke, ali nosi klicu podjela ako se ostrašćeni navijači previše zaigraju, a pogotovo je odgovornost na kandidatima: na meni, kolegi Milanoviću i kolegi Polovini da ne dijelimo stranku. Sutra ćemo zajedno sjediti i raditi - kaže Komadina.

Novinare je zanimalo može li pod njegovim vodstvom stranka toliko ojačati da preuzme vlast i prije kraja mandata tek formirane Vlade, kazao je: "Sve se može ojačati i poboljšati. Eto, vidite da sam se ja razjačao!".

Napomenuo je kako nema nikakvih kontakata s Mostom, ali ih je itekako nahvalio.

- Kada sklapate koaliciju, a iskustva u sklapanju koalicija imam već 20 godina, prije svega morate razgovarati na bazi vjerodostojnosti, ljudi moraju imati povjerenje u vas. Naravno da u ovom trenutku, nakon teških riječi, to je malo dalje, izmijenile su se salve, rekao bih i uvreda, između jednih i drugih, ali mislim da je Most u ovom trenutku jedini dašak demokratičnosti u ovoj koaliciji i odupire se nekim neumnim rješenjima koja se nameću od HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:14