ANALIZIRAJU ODGOVORE

MOST I DALJE SANJA ZAJEDNIČKU VLADU SA SDP-om I HDZ-om 'Leko predsjednik Sabora? Mi se slažemo, ali HDZ neće pristati'

Plitvicka Jezera, 151115.Drugi dan sastanka saborskih zastupnika Mosta te clanova nacionalnog vijeca te stranke u Plitvica Selu nedaleko Plitvickih Jezera. Izjavu je dao Ivan Kovacic, gradonacelnik Omisa.Na fotografiji: Nikola Grmoja.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX / CROPIX

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja za Tportal demantirao je da je Most blizu dogovora s HDZ-om, pogotovo nakon medijskog obračuna Stipe Petrine s drugim Mostovim zastupnicima.

- To što se šuška u javnosti nemamo namjeru komentirati. Ako smo rekli po stotinu puta i ako je u pismu Bože Petrova rečeno na čemu ćemo inzistirati - reforme, niti SDP niti HDZ, već zajednička reformska vlada temeljena na konsenzusu - kazao je Grmoja davši do znanja da neće nikoga pojedinačno podržati.

Mostovi koordinatori trenutno analiziraju odgovore koje su dobili od koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije nakon pregovora, a sutra će ti odgovori i analize biti prezentirane i na sjednici Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika.

- I jedni i drugi preskočili odgovoriti na neka pitanja. Ne radi se o velikim stvarima, ali možda ćemo tražiti dodatne odgovore. To ćemo dogovoriti sutra - rekao je Grmoja.

U četvrtak će Mostovi zastupnici biti i na prvom zasjedanju Sabora.

Na pitanje bi li Most podržao Leku kao privremeno rješenje Grmoja je odgovorio da 'jedino ako bi to bio konsenzus sviju. Na to bi pristali. No, ne vjerujem da će HDZ na to pristati', kazao je Tportal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:49