SMANJEN IZNOS

MOST ĆE INZISTIRATI NA KOREKCIJI PREDLOŽENOG PRORAČUNA 'Subvencije za prijevozučenika moraju se vratiti makar na staro'

Prema prijedlogu proračuna, Vlada bi smanjila iznos za sufinanciranje prijevoza za 94 milijuna kuna
Zagreb, 010316.Vlada RH, Markov trg.Potpredsjednik Vlade RH Bozo Petrov odrzao je konferenciju za medije.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Most će, kako nam tvrde u toj stranci, u Saboru podržati prijedlog proračuna, ali će tražiti da se korigira stavka o subvencioniranju prijevoza za učenike koji su udaljeni od škole pet kilometara i više.

Saznajemo da je čelnik Mosta Božo Petrov o tome već razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem.

Prema prijedlogu proračuna, Vlada bi smanjila iznos za sufinanciranje prijevoza za 94 milijuna kuna, a od iduće godine uveo bi se imovinski cenzus o kojem bi ovisile državne subvencije.

Zbog vrlo negativnih reakcija koje je izazvala ova proračunska stavka, Most traži da se stvari vrate makar na staro, odnosno da se učenicima vrati subvencija u 75-postotnom iznosu mjesečne karte umjesto prijedloga da se sufinancira sa 50 posto.

Resorni ministar Predrag Šustar rekao je da je upoznat s ovom inicijativom Mosta te da njezina realizacija ovisi o dogovoru s premijerom Oreškovićem i ministrom financija Marićem.

- Osobno smatram da je važno uvesti imovinski cenzus i jednake kriterije za sve - kaže ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:29