MIRELA AHMETOVIĆ

‘Moramo biti iskreni i samokritični - nismo u potpunosti zadovoljni s izbornim rezultatima‘

Politička tajnica SDP-a rekla je da ta stranka "nije umrla" i da "neće umrijeti"
Mirela Ahmetović
 Zeljko Puhovski/Cropix

Politička tajnica Socijaldemokratske partije (SDP) Mirela Ahmetović rekla je da stranka "nije u potpunosti zadovoljna s rezultatima" koje je ostvarila na lokalnim izborima koji su se održali 16. svibnja 2021. godine, prenosi N1 televizija.

- Ako govorimo generalno, moramo biti iskreni i samokritični, nismo u potpunosti zadovoljni s rezultatima - rekla je Ahmetović tijekom gostovanja u emisiji Newsroom N1 televizije.

Politička tajnica SDP-a rekla je da ta stranka "nije umrla" i da "neće umrijeti".

- Analizirat ćemo rezultate u jedinicama lokalnih samouprava - dodala je.

Ne slaže se s konstatacijom da SDP nije zabilježio značajnije rezultate.

- U prvom krugu pobijedili su oni koji su uveli potpunu transparentnost proračuna. Građani su prepoznali da SDP to provodi na terenu. SDP ne priča, SDP radi. SDP je zadržao vodstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nema sumnje ni da će tako biti u Primorsko-goranskoj. SDP je prva snaga, ako govorimo o županijskim skupštinama, u Koprivničko-križevačkoj županiji… Nije baš takav neuspjeh što se županijske razine tiče - rekla je Ahmetović.

Ne slaže se da u Dalmaciji nisu ostvarili dobar rezultat, ali priznaje neuspjeh u Zagrebu.

- U prošlom izbornom ciklusu nismo ni imali svog kandidata, podržali smo Mrak Taritaš. Moramo priznati poraz što se tiče zagrebačke skupštine. Klisović je bio pravi izbor SDP-a. Nije on podbacio, podbacio je SDP. Tamošnje loše dugogodišnje stanje reflektiralo se na lokalnim izborima - rekla je Ahmetović za N1.

Nije htjela ulaziti u tijek i rezultate pregovora SDP-a s Možemo! u Zagrebu.

- Upravo je razmišljanje o foteljama SDP doveo na razinu na kojoj je u Zagrebu - dodala je.

Što se tiče platforme Možemo!, Ahmetović navodi da su izgradili uspjeh u Zagrebu na svom aktivizmu.

- Ono što ih čini različitim od SDP-a – SDP-ovi najjači aktivisti su župani, načelnici... To je onaj pravi aktivizam. Oni koji misle da je SDP umro, trebaju se podsjetiti koliko je gradonačelnika i načelnika u prvom krugu te koliko ih može ostvariti dobre rezultate u drugom krugu - rekla je politička tajnica SDP-a.

- Potrebno je shvatiti da se trebamo okaniti unutarstranačkih razmirica, program SDP-a usmjeriti u produktivnost zemlje, a naše načelnike, župane i gradonačelnike isturiti u prvi plan i pokazati ih cijeloj Hrvatskoj - nastavila je Ahmetović.

Rekla je da je vodstvo stranke dalo podršku svim SDP-ovim kandidatima na ovim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:13