PRIPREMA ZA SEZONU

'MOJA SLUŽBA JE SPREMNA. TIMOVI SU NA SVOJIM POZICIJAMA' Ministar Ostojić rasporedio Hitnu pomoć

 Jakov Prkić/ CROPIX

SPLIT - Ministar zdravlja Rajko Ostojić izvijestio je da su zbog turističke sezone od jučer na 14 punktova diljem Hrvatske u dežurstvu timovi Hitne pomoći koji će taj poslao raditi do 30. rujna.

"Uz timove Hitne pomoći na raspolaganju i hitni brodski i zračni prijevoz. Apsolutno smo spremni za turističku sezonu. Ne dvojim da je moja služba spremna", istaknuo je ministar Ostojić kada je jutros posjetio tim Hitne medicinske pomoći u Tehničkoj jedinici Dugopolje na autocesti A1 kod Splita.

Podsjetio je kako je Hitna pomoć prošle godine imala dobre rezultate i više od 700 intervencija, ali da su, nažalost, 22 osobe smrtno stradale. Od poziva do dolaska na mjesto nesreće prosječno vrijeme bilo je 11 minuta i 30 sekundi, a od poziva do dolaska u prvu bolnicu točno 48 minuta, dakle sve unutar 'zlatnog sata', rekao je ministar Ostojić.

U hitnom zračnom medicinskom prijevozu sudjeluje helikopter Oružanih snaga RH s vojnim zrakoplovnim osobljem i timom hitne medicinske pomoći. Tijekom prošle turističke sezone bila su 162 hitna zračna medicinska leta, u kojima su zbrinuta 184 pacijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:47