HRVATSKO IZASLANTVO U KAZAHSTANU

'MOJ INTERVJU JE KRIVO INTERPRETIRAN, JASNO SAM PREDSTAVIO MOGUĆNOSTI ULAGANJA' Klisović za Jutarnji

Zamjenik Vesne Pusić našao se na udaru nakon intervjua u kojem se, navodno, nije najbolje snašao
Zagreb, 020413.Hrvatska gospodarska komora, Roosseveltov trg 2.Konferencija za medije u povodu najave trecg Brown Foruma 2013 koji ce se ove godine odrzati u Zadru odnosno u Petrcanima 8. i 9. travnja.Na fotografiji: Josko Klisovic, zamjenik ministrice vanjskihi europskih poslova.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / Cropix

"Moj intervju u Kazahstanu je krivo interpretiran, jer sam u svim tamošnjim susretima, vrlo jasno prezentirao mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj, posebno u energetici, infrastrukturi i turizmu", reakcija je Joška Klisovića, zamjenika Vesne Pusić, koji je krajem travnja vodio hrvatsko izaslanstvo u posjeti Kazahstanu.

Cilj je bila prezentacija hrvatskog gospodarstva i ulaganje kazahstanskih kompanija. Ali na povratku, Klisovića je dočekalo poprilično iznenađenje jer je u međuvremenu u Kazahstanu objavljen njegov intervju, u kojem se, navodno, nije najbolje snašao.

Na novinarski upit što bi u Hrvatskoj moglo biti interesantno za kazahstanske gospodarstvenike, Klisović je dao sljedeći odgovor: 'Nažalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje, jer mi treba više vremena da bih vam pribavio više informacija o širem području interesa za kazahstanske gospodarstvenike u Hrvatskoj.'

'MORATE OMOGUĆITI ULAGANJA! U SUPROTNOM VAS NEĆE SPASITI NI ULAZAK U EU' Upozorenje Fitcha

U kraćem razgovoru za Jutarnji list, Klisović je pojasnio kako je njegov intervju skraćen, a objavljeni dio nije točno interpretiran:

"Novinarka me pitala koje hrvatske tvrtke namjeravam ponuditi kazahstanskim investitorima, na što sam rekao da prvo moramo vidjeti za što su oni zainteresirani. Pretpostavljam kako me nije shvatila i objavila je drugačije od onoga što sam rekao", pojasnio je Klisović.

Inače, Klisović je 29. travnja u Astani održao političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Kazahstana Alexandrom Volkovim.

U Kazahstan su otputovali predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Podravke, Belupa, Uljanika i još nekoliko poduzeća, kao i članovi Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore.

Prema priopćenju Ministarstva vanjskih poslova "Klisović i Volkov su se složili kako je sazrelo vrijeme da se ukupnoj suradnji da konkretniji oblik, prije svega kroz jačanje suradnje na području trgovinske razmjene, direktnih ulaganja te prijenosa znanja i tehnologije. U tu svrhu, dogovorena je dinamika upotpunjavanja za to potrebnog pravnog okvira, osnivanje međuvladinog povjerenstva za suradnju te je usuglašen plan razmjene posjeta na visokoj razini".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:03