PORUKA S PANTOVČAKA

'MOGUĆNOST ZAPOSLENJA I PRAVEDNA PLAĆA, TO SU UVJETI DRUŠTVENE STABILNOSTI' Ivo Josipović čestitao Praznik rada

Koprivnica, 220413. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic posjetio je Koprivnici povodom obiljezavanja 20. godisnjice grada odnosno 20 godina funkcioniranja Grada Koprivnice kao jedinice lokalne samouprave. Na pocetku se sastao sa zupanom koprivnicko-krizevacke zupanije Darkom Korenom nakon cega je nazocio svecanoj sjednici u kinu Velebit. Otvorio je novu zgradu buduceg javnog isporucitelja vodnih usluga u komunalnom poduzecu Komunalac, te obisao tvrtku obuce Arche. Na kraju je obisao i zgradu koprivnicke gimnazije.Foto: Ivan Brkic / GLAS PODRAVINE / CROPIX
 Ivan Brkić / GLAS PODRAVINE / CR

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović čestitao je danas građanima Međunarodni praznik rada uz poruku da i ove godine 1. svibnja obilježavamo u ozračju višegodišnje gospodarske krize i prosvjeda protiv osiromašenja i socijalnih nepravdi.

Kriza pogađa gotovo sve građane, a najviše nezaposlene, umirovljenike, radnike koji rade a ne primaju plaću, te mlade ljude koji čekaju prvi posao. Mnoge obitelji teško žive, kaže se u čestitci.

"Prvi svibnja stoga je dan kada treba upozoriti na nužnost da se poštuju prava radništva i na obvezu države da vodi računa o tome da svatko ima stvarnu mogućnost zaposlenja i dobiva pravednu plaću. To je uvjet društvene stabilnosti i napretka", ističe Josipović.

'ZAMISLITE TURISTIČKU SEZONU S KILOMETARSKIM KOLONAMA DO AUSTRIJE' Sindikati prijete blokadom cijelog sustava

Predsjednik Republike naglašava da su oni koji imaju vlast na bilo kojoj razini, uključujući i poluge ekonomske moći, dužni najviše pridonositi izgradnji društvenih odnosa u kojima će se na prvo mjesto staviti pošten rad i afirmirati pošteno stečeno znanje. Jednako je važno proširiti i osnažiti socijalni dijalog, kako bi se uspješno i pravedno zadovoljili interesi svih društvenih slojeva.

Josipović podsjeća da je Hrvatska postiga velike povijesne ciljeve stvaranja i obrane neovisnosti, a sada stoji pred ostvarenjem još jednog velikog cilja - ulaska u Europsku uniju. "Vjerujem da ćemo ostvariti i cilj pravednijeg društva i boljega života za sve hrvatske građane", poručuje hrvatski Predsjednik u prvosvibanjskoj čestitci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44