PROMJENA VREMENA

MOGUĆE JAČE GRMLJAVINSKO NEVRIJEME Meteorolozi upozorili na opasnu oluju koja bi mogla zahvatiti dio Hrvatske

Zbog najavljene promjene vremena Meteoalarm je objavio nekoliko žutih upozorenja
Split, 021012. Olujno grmljavnisko nevrijeme koje je tjekom noci zahvatilo Split i okolicu, priredilo je nezaboravni spektakl koji je trajao cijelu noc.Na fotografiji: pogled na Split sa Zvjezdarnice na Mosoru.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Nakon što su u utorak na nekim mjernim postajama u Hrvatskoj temperature zraka dosegnule 30 Celzijevih stupnjeva, u srijedu će se nastaviti toplinski val i bit će još toplije. No, Državni hidrometeorološki zavod najavio je da se kasno poslijepodne i navečer u unutrašnjosti, a tijekom noći i na Jadranu, uz porast naoblake mjestimice očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi te grmljavina.

U unutrašnjosti je lokalno moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, osobito u sjeverozapadnim i istočnim predjelima, zbog čega je Meteoalarm izdao žuta upozorenja.

Povremeno umjeren jugozapadnjak na kopnu će poslijepodne okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će puhati jugo. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna od 24 do 28 na Jadranu i u gorskim predjelima, drugdje u unutrašnjosti od 28 do 32°C.

Sljedećih dana pretežno sunčano i malo svježije. Još u četvrtak u noći i ujutro na kopnu više oblaka uz lokalno moguće malo kiše.

Ponovno u subotu nestabilno uz mogućnost pljuskova i grmljavine. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:34