NOVE OPTUŽBE

Mladinić je kćerki za putovanja isplatio 337 tisuća kuna. A ona nije nigdje putovala...

 Matić/CROPIX

ZAGREB - Zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, krivotvorenje isprava i zlouporaba položaja protiv Srđana Mladinića (55), direktora i vlasnika tvrtke SMS , policija je Državnom odvjetništvu uputila novo posebno izvješće .

Naime, provedenom istragom je utvrđeno da je Mladinić sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u visini od gotovo 585 tisuća kuna. Tijekom 2009. godine izvlačio je novac iz firme preko pozajmica, baš kao što je radio i prethodnih godina. Tako se domogao oko 206 tisuća kuna.

Novac nije vraćao , povećavajući dug tvrtke, a pozajmice nije ni na koji način osigurao ni vratio do pokretanja stečajnog postupka. Ostatak u iznosu od 377.500 kuna isplatio je svojoj kćerki Srđani (32) i to u razdoblju od početka 2007. do kraja 2009. godine.

Njoj je kao zaposlenici SMS-a davao novac kao predujam za službeni put iako ona nije nigdje putovala. Novac nije vraćen, niti pravdan odgovarajućom dokumentacijom. Prisjetimo, policija je još prošle godine Državnom odvjetništvu uputila posebno izvješće o kompletnom poslovanju tvrtke SMS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:34