DETALJI IZ DJETINJSTVA

MLADI MILAN KUJUNDŽIĆ Bio je roker i puštao kosu, nikada nije nosio kratke hlače, išao je na popravni iz tjelesnog...

Majka mu je naglo umrla od raka dok je kao najbolji student završavao prvu godinu prava. Odlučio se zato prebaciti na medicinu i postati liječnik
 Branimir Boban/Cropix

Iako je tada imala samo sedam godina, Ruža Kujundžić (64) iz sela Ivanbegovina pokraj Imotskog dobro pamti događaj iz davne 1957. godine. Žena koja je njezinoj majci pomogla da se porodi u kuhinji joj je rekla da trči po tatu, piše Globus.

“Ja sam trčala preko cijelog sela i vikala: ‘Dođi, tata, mama je rodila braju!’ Za mnom su trčala i druga djeca. Tata je kopao kukuruz, a kad me je čuo, bacio je motiku i potrčao kući”, prepričava gospođa Kujundžić za stolom u svojoj kuhinji u velikoj obiteljskoj kući u rodnom selu u kojem je provela cijeli život. Ispred ulaznih vrata leži žuto-bijela mačka, kao da čuva kuću.

“Mačka ispred kuće znak je dobre domaćice”, komentira umirovljenica koju smo u subotnje popodne prekinuli u čitanju novina. Ispred nje tekst o njezinu bratu Milanu, onom o čijem nam je rođenju pričala, predsjedničkom kandidatu Saveza za Hrvatsku. Milan Kujundžić i njegova najstarija sestra Ruža jedno drugom sliče kao da su blizanci. Iako je on rodno selo napustio još 1976. godine, kad je otišao na studij, cijeli su život ostali jako povezani, kao i sa ostalim dvjema sestrama, Janjom i najmlađom Anom, i bratom Markom.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:04