OSTAVILA PORUKU

Mlada Talijanka nestala u Hrvatskoj: 'Otišla s nepoznatim muškarcem i sve ostavila za sobom'

U Cecilijinoj oproštajnoj poruci najbližima škrto je napisala kako odlazi s muškarcem kojeg je upoznala u vlaku

Talijanski mediji već dva tjedna alarmiraju javnost zbog misterioznog nestanka 25-godišnje mirne studentice sestrinstva Cecilije Berette iz Pavije. Netragom je nestala u noći između 16. i 17. listopada iz podstanarskog stana što ga je dijelila s prijateljicom. Prema posljednjim neslužbenim informacijama , djevojka je u pratnji 30-godišnjeg muškarca viđena u srijedu, oko 23.10, u centru Rijeke, pred ulazom u restoran “Arca Fiumana”, piše Slobodna Dalmacija.

Iz krugova bliskih obitelji doznajemo kako je voljela povijest, bila fascinirana odjećom iz starih razdoblja, zbog čega se i fotografirala u inačicama kostima ili plašteva. Zato postoji mogućnost, kažu neki poznavatelji njezine obitelji, da bi, ako je živa i zdrava, i uistinu u Hrvatskoj, zbog Alke i priče koja se vrti oko nje mogla posjetiti Sinj.

Hoće li joj društvo pritom praviti nepoznata osoba iz Cecilijine oproštajne poruke najbližima, u kojoj je škrto napisala kako odlazi s muškarcem što ga je upoznala u vlaku, obitelj ne zna. Otac, majka i brat nestale djevojke su na rubu očaja.

Da je živa, vjeruju tek po neslužbenim informacijama očevidaca koji su je prepoznali prema slici i opisu iz talijanskih medija. Po njihovim informacijama, promptno dostavljenim obitelji, nakon nestanka je viđena u okolici Milana, zatim u mjestu Pordenone blizu hrvatske granice, te u Rijeci.

Mole sve koji nešto znaju, neka odmah jave policiji, brinući se ponajviše zbog činjenice da je boravište napustila naglo, doslovce bez isprava.

- Sve je ostavila za sobom - potvrdio nam je jučer u telefonskom razgovoru Cecilijin otac Ulisse Beretta.

Kaže kako je, sudeći po ostavljenoj poruci, otišla s nepoznatim muškarcem koji će se, navela je, brinuti o njoj, pa i na način da će joj priskrbiti nove isprave.

- U stanu u Paviji ostali su putovnica, vozačka dozvola, novac, garderoba, mobitel... Sve... Samo je nestala u trenu. Nitko ni od njezinih prijatelja nema pojma što se dogodilo, ničim nije navodila na takvo što. Užasno se brinemo, makar da znamo je li živa, je li sve u redu. Navodno je ušla u Hrvatsku, javio nam je jedan dečko iz Rijeke. Ali u oproštajnoj poruci je naznačila da ide negdje daleko, da je van Europe čeka sreća jer se ovdje ne vidi. I da će joj taj muškarac nabaviti sve papire.

Očajni smo, uznemireni, nije nam jasno što se dogodilo. Imala je dobar život. Sve je bilo u redu, osim manjih psihičkih problema koji su je mučili u zadnje vrijeme - naglašava otac.

Alarmirao je sve koje zna u Hrvatskoj da obitelji pomognu u traženju.

Vijest o Cecilijinu nestanku po mučnom obrascu, kada je nepoznati muškarac u pitanju, donekle sličnom onom koji je doživjela tragično preminula Antonia Bilić, Slobodnoj Dalmaciji je javila Zadranka s rimskom boravišnom adresom Biljana Jovanović. Potaknuta silinom medijskih apela, javila se hrvatskim novinarima.

U kontaktu je s Cecilijinim roditeljima izravno, ali i preko talijanske Facebook grupe “Troviamo Cecilia Beretta” koja je do sada okupila nekoliko stotina članova. To je mjesto na kojem se izmjenjuju informacije, gdje ljudi koji su vidjeli osobu što odgovara njezinu opisu alarmiraju članove obitelji.

- Navodno je viđena u Hrvatskoj i zato sam odmah reagirala. Željela sam svoju zemlju prikazati kao gostoljubivu, htjela sam smiriti obitelj. Mislim da ne znaju ništa o tragičnom splitskom slučaju s ubijenom Meksikankom. Nisam ih htjela plašiti. Od obitelji sam doznala kako je Cecilia imala lakših zdravstvenih problema pa joj je psiholog rekao da unajmi stan u sveučilišnoj Paviji, s nekom prijateljicom, kolegicom.

Njezina mi je majka rekla kako se u posljednje vrijeme često otuđivala, izolirala, boravila je dugo u kupaonici, stalno se kupala. Kao da je mučilo nešto pa je to pokušala sprati sa sebe.

Imala je puno prijatelja Talijana, no najviše se u zadnje vrijeme družila s Albancima, ljudima iz istočnih europskih zemalja. Stalno je s njima nešto šaputala. Možda ide u tom pravcu. No za ulazak u Albaniju treba joj putovnica, objasnila sam to Cecilijim roditeljima - naglašava Biljana.

Cecilia ima 25 godina, u opisu koji stalno navode po medijima i na TV-u, te u specijaliziranoj talijanskoj emisiji za nestale osobe stoji kako je visoka 1,66 centimetara, teška 53 kilograma, ima plave oči, svijetlosmeđu kovrčavu kosu do ramena. Obitelj moli da se eventualne informacije dostave policiji ili njima na Facebook grupu pod nazivom “Troviamo Cecilia Beretta”, piše Slobodna Dalmacija.

Vidjela ju je Riječanka

- Moja ju je majka vidjela u Rijeci pred restoranom. Prepoznala ju je s talijanske televizije - potvrđuje nam mladi Riječanin N.L. (podaci poznati redakciji), koji je tu vijest odmah javio Cecilijinoj obitelji, piše Slobodna Dalmacija.

Njegova nam je majka poručila da je djevojka bila odjevena u hlače i jaknicu sivkaste boje, nešto malo kraće kose nego na televiziji, i da je mirno s 30-godišnjim muškarcem gledala jelovnik pred ulazom u restoran.

- Gledali su što se nudi. Majka je primijetila da su stranci, izgledali su kao prijateljski par, nisu se grlili, ni držali za ruke, kao da su bili u razgledavanju grada. On je malo veći od nje, malo i jači od nje, premda nije debeo. Ima crnu kosu i bradicu, nosi naočale za vid i, kako mi je majka pojasnila, kao da je malo tamniji u licu. Ne, nije crnac ni mulat, kao da je od rada na suncu preplanuo, malo potamnio – prenio nam je majčina zapažanja naš riječki sugovornik, koji s ovim saznanjem namjerava upoznati policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:38