PRESUDA PODUZETNIKU U SRIJEDU

MITO ZA SUCE Obrana: 'Drago Tadić nije kriv. Radio je isto što i Stipe Mesić!'

 Damjan Tadić/CROPIX

USKOK traži da ga se proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu, a obrana oslobađajuću presudu.

Konačnu riječ o ulozi Drage Tadića , vlasnika Osijek Koteksa, optuženog da je organizirao grupu radi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u predmetu Glavaš, u srijedu će izreći vijeće Županijskog suda pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića.

Svi drugi se nagodili

Drago Tadić ostao je jedini akter u ovoj daleko najvećoj aferi vezanoj uz pravosuđe jer su se ostali optuženici, Sanja Marketić, Ivan Drmić, Srećko Jurišić i Tadićeva supruga Božica Tadić-Ćavar, nagodili s USKOK-om te su pravomoćno osuđeni na uvjetne kazne. Dok su svi ostali priznali, Tadić je u svojoj obrani ustvrdio da u ljeto 2010., kad se donosila odluka na Vrhovnom sudu, nije činio ništa drugo nego se raspitivao o stanju predmeta i proceduri. I to na inzistiranje Sanje Marketić i njegove supruge.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonći Petković jučer je istaknuo niz dokaza, prvenstveno snimki tajnog prisluškivanja. Pritom je naglasio učestale kontakte i sadržaje razgovora sa Srećkom Jurišićem koji je preko Petra Kneževića trebao dostaviti 70.000 eura bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu pravosuđa Marini Dujmović Vuković da bi doprli do sudaca Vrhovnog suda.

Identična uloga

Obrana je, pak, isticala iste snimke iz kojih također proizlazi da je Tadić često odbijao zahtjeve ostalih sudionika. Ulogu Tadića u ovom slučaju obrana smatra identičnom ulozi bivšeg predsjednika Mesića i još nekoliko osoba koji su se također “raspitivali” o predmetu Glavaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13