(NE)STABILNO VRIJEME

MISLILI STE OTVORITI SEZONU ROŠTILJA ZA 1. MAJ? Čeka nas kiša, sunce, kiša, i baš na taj dan...

ZAGREB - Sivo, tmurno i kišovito, tako se u par riječi može opisati vrijeme koje je danas zahvatilo Hrvatsku. I do kraja dana nas očekuje slične vremenske prilike stoga obavezno ponesite kišobran.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) , cijeli će u utorak biti promjenljivo, mjestimice pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom.

Situacija će se smiriti tek u kasno navečer i u noći na srijedu kada se očekuje razvedravanje. Stabilnije će vrijeme zahvatiti prvo Jadran, a potom i ostatak zemlje.

Vremenska prognoza za danas - 28.4.2015.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar koji će poslijepodne okretati na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i jugo, ponegdje s jakim udarima, poslijepodne u okretanju na buru i sjeverozapadnjak.

Živa u termometru danas će pokazivati uglavnom između 13 i 18 stupnjeva Celzijusa, a tek poneki stupanj više možemo očekivati u Slavoniji.

Iako će tijekom noći do stabilizacije vremena, temperatura se sutra ujutro neće dizati, štoviše, bit će niža u odnosu na danas. Jutarnja temperatura zraka bit će između 5 i 9 'Celzijevaca', a na Jadranku od 9 do 14.

Međutim, kako će na Jadranu biti pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano, možemo očekivati višu maksimalnu dnevnu temperaturu. Svejedno ne zaboraviti kišobran staviti u torbu jer još tijekom jutra i prijepodneva na istoku očekujemo oblačnije vrijeme uz mjestimičnu kišu.

Srijeda i četvrtak trebale bit donijeti hladnije, no stabilnije vrijeme koje će se krajem tjedna ponovo pogoršati.

Ukoliko ste planirali roštilj na otvoren s prijateljima za Dan rada, predlažemo da planove privremeno odgodite ili ih barem prebacite u natkrivene prostore. Kišu očekujemo kroz cijeli petak i vikend, a ljepše vrijeme bi trebalo biti tek početkom idućeg tjedna.

Srećom, temperatura će od četvrtka rasti pa za vikend možemo očekivati i do 20 Celzijevih stupnjeva.

Znači očekuje nas još jedan 'jesenski' tjedan u proljeće. Red kiše, red sunca, red sparine pa ponovo kiša i sve ispočetka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47