NEMA ODUSTAJANJA

Ministar Vrdoljak: Vlada će nastaviti raditi po planu i tako pokušati vratiti rejting!

Zagreb, 160113.Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i generalni direktor Gazprom Exporta Alexsander Medvedev sastali su se u ministarstvu gospodarstva u Vukovarskoj ulici i razgovarali o plinskom poslovanju.Na fotografiji: Alexsander Medvedev i Ivan Vrdoljak.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Vlada će nastaviti sa svime što je planirala, prezentirati svoju politiku i na taj način pokušati tijekom godine vratiti kreditni rejting, izjavio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirajući snižavanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Moody's.

"Kada pokušaš napraviti neke promjene moramo svi shvatiti da to nije zato što je netko zločest i hoće nešto uzeti, nego zato što želimo poslat poruku da se želi nešto napraviti. Ako netko ne želi poslušati nas, onda vjerojatno to mogu dobiti od kreditnih agencija, a mi ćemo nastaviti sa svim onim što planiramo slijedeća tri mjeseca, kao Vlada prezentirati svoju politiku i na taj način pokušati tijekom godine vratiti kreditni rejting", izjavio je Vrdoljak nakon sastanka s predstavnicima uprava i sindikata Brodosplita, Brodotrogira i 3. maja.

Agencija Moody's snizila je danas kreditni rejting Hrvatske na Ba1, koji označava neinvesiticijsku (špekulativnu) razinu, navodeći kao razlog slabe izglede za gospodarskim rastom i nedostatak fiskalne fleksibilnosti. Rejting je snižen na Ba1 s dosadašnje investicijske razine Baa3.

'MOODY'S SNIZIO KREDITNI REJTING HRVATSKE U SMEĆE!' Ovo je najlošiji rejting od 1997.

Moody's je istodobno promijenio izglede za hrvatski rejting s negativnih na stabilne ocjenjujući da postoji tek ograničeni rizik da dođe do značajnog pogoršanja fiskalne pozicije i zaduženosti.

Vrdoljak je upitan i za komentar medijskih napisa kako predsjednik Hrvatske narodne stranke Radimir Čačić i po odlasku u zatvor planira ostati na čelu te stranke.

"Sada mislim na 2.400 zaposlenih u Brodosplitu, 1.200 u Brodotrogiru, tisuće u 3. maju, sjednicu Vlade koja je pred nama, Moody's. Mislim da stvarno nisam koncentriran niti mogu misliti o tome. Ali stranka zna kuda ide, imamo sabor u trećem mjesecu, biramo novu predsjednicu i što se političkog sustava tiče nama tu nikakvih problema", izjavio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:13