FRIZIRANJE BIOGRAFIJE

Ministar Šuker prešutio da je omladincima komunistima vodio financije

Nije mi jasno zašto to prešućuje. Ja sam ponosan na taj dio svoje prošlosti. Komunizam je bio pri kraju, a oko GO SSOH okupila se avangardna ekipa mladih pametnih ljudi, rekao je Darinko Kosor

ZAGREB - Osim podatka da je četverogodišnji studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio tek 1997. godine, a ne 1983., kako je naveo, potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker iz svoje je službene biografije izostavio i činjenicu da je sredinom i krajem 80-ih u Zagrebu radio kao šef računovodstva Gradske konferencije Saveza socijalističke omladine Hrvatske.

Zanimljiva ekipa

U njegovoj biografiji koja je objavljena na stranicama Vlade, Ministarstva financija i HDZ-a navodi se samo podatak da je od 1986. do 1990. Šuker bio financijski direktor. Na naš upit gdje je bio direktor, ministar nije odgovorio.

- Nije mi jasno zašto Šuker to prešućuje. Ja sam ponosan na taj dio svoje prošlosti i više sam ga puta isticao u svojim intervjuima. Bilo je to vrlo zanimljivo razdoblje. Komunizam je bio pri kraju, a oko GO SSOH okupila se jedna avangardna ekipa mladih pametnih ljudi među kojima su bili Vinko Grubišić, Ben Perasović, Zrinka Bardić te Vesna Teršelić i još neki - rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor . Mladi Kosor u to je vrijeme bio predsjednik SSOH Grada Zagreba i u neku ruku Šukerov šef.

Nisu se puno družili

- Na mjesto predsjednika zagrebačke konferencije Saveza socijalističke omladine došao sam 1989. Šuker je već bio tamo - prisjetio se Kosor. Sa Šukerom se, tvrdi, nije puno družio, no o njemu kao šefu računovodstva ima samo riječi hvale.

- On je dobro radio svoj posao. Bio je dobar šef računovodstva - rekao je.

Jedan od bivših predsjednika GO SSOH dobro pamti da je Šukera 1986. na to mjesto doveo Dabiša Bučanac, član Uprave Janafa koji je u to vrijeme bio sekretar gradske konferencije SSOH.

- Točno je. Ja sam bio jedan od onih koji su preporučili Šukera na to radno mjesto - rekao nam je Bučanac. Otkrio je da se Šuker i on poznaju iz Velike Gorice.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:29