SUKOB DVOJICE LIJEČNIKA

MINISTAR O TUČNJAVI U BOLNICI 'Mladim vitalnim muškarcima teško je kontrolirati hormone'

'Nadam se da se tu radi o nekakvim osobnim problemima i da nije riječ o stručnoj medicinskoj razini'
 Davor Pongračić/Cropix

OSIJEK - Ministar zdravlja Siniša Varga prokomentirao je u srijedu slučaj tučnjave liječnika na Klinici za traumatologiju u Zagrebu istaknuvši kako se „ljudsko ponašanje ne može regulirati ministarskim ovlastima niti dekretima.“

- Žalosno mi je čuti da se takve stvari događaju, ali među mladim vitalnim muškarcima je malo teško apsolutno kontrolirati hormone. Nadam se da se tu radi o nekakvim osobnim problemima i da nije riječ o stručnoj medicinskoj razini, jer ako je to u pitanju, onda imamo velikih problema i Ministarstvo zdravlja vrši uvid u situaciju da vidi točno koji je bio povod - rekao je Varga.

Sukob i fizički obračun koji se tijekom noćnog dežurstva između plastičnog kirurga Domagoja Rabića (48) i specijalizanta ortopedije Tadije Petrovića (31) događao prvo u operacijskoj sali, a zatim i na hodniku. Uključivao je psovke, vulgarno vrijeđanje, navodno i pljuvanje, a na kraju, tvrdi jedan od sudionika, i udarce.

Mladog kirurga (31) njegov 17 godina stariji kolega optužio je za napad

- Nije bilo fizičkog obračuna nego samo bestijalno vrijeđanje! Nakon što sam Domagoja pitao kad se mijenjamo u Hitnoj ambulanti jer imamo zamjene, on mi je na to, kao iz topa, pred pet, šest svjedoka odbrusio: ‘Rođo, mi se možemo samo mijenjati na tvojoj ženi. Malo ju j.... ja, malo ju j.... ti’, iznio je za Jutarnji svoju verziju priče Tadija Petrović .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:47